Ev sinema sistemleri sinemacılık ruhunu öldürüyor mu?

Sinema ruhu arka plana mı atılıyor?

Ev sinema sistemleri sinemacılık ruhunu öldürüyor mu?

Bildiğiniz gibi son yıllarda ev sinema sistemlerinde önemli gelişmelere imza atıldı. Eviniz için tasarlanan sistemler artık geniş halk sinemalarını aratmaz oldu. Sinema teknolojilerinin salonlar için tasarlanması konusunda hızlı gelişmeler yaşanırken, sinema kültürünün azaldığı gözlerden kaçan bir ayrıntı oldu.

Düşünün ki, 1080p ultra ince, 3D TV ekranınız var. Buna ek olarak odanızın dört bir yanına ulaşan son teknoloji ses sitemi ve Blu-ray DVD oynatıcınız olsun. Sadece içecek ve mısır parasıyla sinema keyfiniz varken sinemaya gitmek ister miydiniz?

1350260260_untitled.png

Kuvvetli bir ev sinema sistemi bulunan her kullanıcının kolay cevaplayacağı bir soru değil. Çoğu kimse salonunda zaten sinema sistemi varken sinemaya giderek para  vermek istemez. Ancak ne yazık ki bu durum sinema kültürünün azalmasına neden oluyor.

1350260308_ev-sinemasi6695.jpg

Bir kaç ay önceki yazımızda sinemaların özellikle vizyondaki 3D filmlerin gereğinden fazla fiyatla sunulduğundan bahsetmiştik. Böyle bir durum söz konusu olduğunda insanlar sinema kültürünün ölmemesi için uğraşmak yerine daha ekonomik ve daha rahat olanı seçmeyi tercih edecektir. Ev sinema sistemleri arttıkça sinema fiyatlarının da düşürülmesi konusunda tahminlerimiz bulunuyor. Ancak bunun için biraz beklememiz gerekebilir.