EverDrive GBA X5 inceleme

Game Boy Advance için geliştirilen dünyanın en hızlı kartı olarak bilinen EverDrive - GBA X5'i inceliyoruz. 99 dolarlık kart EverDrive - GBA X5 hakkındaki her şey bu incelememizde.

EverDrive GBA X5 inceleme

Eski nesil taşınabilir konsollarda işletim sistemi olmadığı için bu cihazlar yazılım ile hacklenemiyor. Bu yüzden Game Boy Advance'te internetten indirmiş olduğunuz ROM'ları oynatabilen onlarca kart yer alıyor. Ancak bu tip kartların oyunu emule edip açması 30-40 saniyeyi bulabiliyor, oyun kayıtlarında sorunlar yaşanabiliyor ve hatta uzun kullanımda kalitesi yapısından dolayı bozulabiliyor.

Game Boy Advance için geliştirilen EverDrive - GBA X5, saydığımız tüm bu olumsuzlukları gölgede bırakarak, oyunculara kusursuz bir deneyim sunuyor. Peki, 99 dolarlık EverDrive - GBA X5'in, piyasada GBA'da oyun oynatan 15-20 dolarlık kartlardan ne farkı var?

1501417857_everdrive-gba-x5-1.jpg

EverDrive - GBA X5, Game Boy Advance oyunlarını yaklaşık 2 saniyede ön belliğine alıp çalıştırabiliyor. Açılışını en fazla beklediğim oyun ise 18 MB büyüklüğündeki The Legend of Zelda: The Minish Cap oldu. O da 3-4 saniye süre içerisinde açılarak beni şaşırtmayı başardı.

EverDrive - GBA X5, piyasadaki tüm GBA oyunlarını destekliyor. ROM'lar için 256Mbit PSRAM'den gücünü alan EverDrive - GBA X5, oyunları kaydetmek için 1Mbit SRAM kullanıyor. Gerçek zamanlı zaman ve tarih destekleyen kartımız, düşük güç tüketimi ile piyasadaki kartlardan ayrışıyor.

1501417861_everdrive-gba-x5-2.jpg

64 GB'a kadar microSD kart destekleyen EverDrive - GBA X5, kendi içerisinde emülatör yardımı ile NES ve Game Boy Color oyunlarını da oynatabiliyor. Çoğu kart NES oyunlarını emule ederken ekranda titremeler, FPS'te sorunlar ve seste gecikmeler gibi olumsuzluklar ile karşılaşır. Ancak EverDrive - GBA X5, sorunsuz bir şekilde oyunları emule edebiliyor.

EverDrive GBA X5'i diğer kartlar ile karşılaştırdığımda; 99 dolarlık fiyatının, sunduğu hız ve sorunsuz oyun deneyimi ile sonuna kadar hakkını verdiğini söyleyebilirim.

EverDrive - GBA X5 satın almak için tıklayın