F-35 taarruz uçağının tedarikçisine siber saldırı!

Aralarında Türkiyenin de bulunduğu 9 ülkenin ortağı olduğu F35 Taarruz Uçağı Projesi'nin Danimarkalı tedarikçisinin teknolojisinin çalındığı bildirildi.

F-35 taarruz uçağının tedarikçisine siber saldırı!

DR'nin, Askeri siber güvenlik merkezinden edindiği belgelere göre, Danimarkalı 5 silah sanayisi üreticisinin bilgi teknolojileri sistemleri, 2008-2012 yılları arasında elit hackerların siber saldırılarına maruz kaldı.

Saldırı yapılan firmaların birçoğunun adları açıklanmazken en önemlisi F-35 projesine parça üreten Danimarka'nın en büyük silah üreticisi Terma doğal olarak saldırıların odağı oldu.

1411932214_img20140928221819.jpg

ABD, İngiltere, İtalya, Hollanda, Türkiye, Avustralya, Kanada, Danimarka ve Norveç, bu ortak projenin içinde yer alıyor. F-35 Uçağı Projesi için çalışan Terma firmasının müşterek ülkelere, uçak radarı elektronik aksamları, makineli tüfek taşıyıcısı, yüksek teknoloji uçak iskeleti paneli gibi parçaları tedarik ettiği bildirildi.

Siber Güvenlik Merkezi Başkanı Lund Sörensen, saldırının çok planlı ve uzun süreli yürütüldüğünü açıkladı. Özel güvenlik firması Alienvault'a göre ise kodlarından yola çıkılarak sözkonusu hackerların Çin Genelkurmayı ile ilişkili olduğunu iddia etti. Ayrıca Çin'in Kopenhag Büyükelçiliğinin konuyla ilgili sorulara yanıt vermediği gelen bilgiler arasında.