F-Secure SAFE Windows 10'u Destekleyecek

Network Checker de Buna Dahil Olacak

F-Secure SAFE Windows 10'u Destekleyecek

F-Secure kısa süre en popüler ürünü olan F-Secure SAFE güvenlik yazılımının Windows 10 cihazlarını destekleyecek şekilde güncellendiğini açıkladı. Güncelleme ile tüketiciler heyecanla bekledikleri bu yaz piyasaya çıkacak Windows 10 işletim sistemi için en iyi koruma için F-Secure çözümünden faydalanacak. Bu çözüm ayrıca Network Checker adı verilen yeni bir ağ tabakası güvenlik aracını içine alıyor ve Windows PC’lerde F-Secure SAFE kullanan tüketiciler için de hizmete hazır oluyor.  

1437985838_f-secure1.jpeg

F-Secure Tüketici Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samu Konttinen, şu değerlendirmeyi yapıyor: “F-Secure SAFE’in Windows 10’u destekleyecek olmasından dolayı çok heyecanlıyız.” Samu Konttinen, açıklamasına şu şekilde devam ediyor: “F-Secure tüketicilere online tehditlere karşı kullanımı kolay ve kapsamlı güvenlik çözümleri sunuyor. Kullanıcılar cihazlarını, dijital hayatlarını ve ailelerini korumak için F-SECURE’a güveniyor. Biz de bu korumayı Windows 10 güncellemesinden sonra kullanıcılarımıza sunmaya devam edeceğiz.” 

Microsoft, 29 Temmuz’da Windows 10’u piyasaya sunacağını açıkladı ve PC’lerinde şu an Windows 7 veya Windows 8.1 kullananlar bu versiyona ücretsiz geçiş yapabilecek.

Network Checker, PC kullanıcılarının hizmetinde

F-Secure SAFE bu versiyonunda PC kullanıcıları ayrıca F-Secure’un en yeni ağ tabakası koruma inovasyonu olan Network Checker’dan da yararlanacak. Network Checker, kullanıcılar internete bağlanırken  ağ ayarlarını doğrulamaya yarıyor ve bu ayarların saldırıya açık şekilde değiştirilmemesini sağlıyor. Özellik sayesinde ileri seviyede koruma tabakası ekleniyor ve tüketiciler evde veya küçük bir kafede Wi-Fi noktasından internete girerken korunmalarını sağlıyor.

1437985853_f-secure2.jpg

Yönlendiricilerin (router) hacklenmesi gibi teknikler cihazların “akıllı” hale gelmesiyle daha da popüler hale geldi. En yeni araştırmalar, binlerce yönlendiricinin bir araya getirerek botnet’ler oluşturulduğunu  ve bunun sonucunda DDoS saldırılarının yapıldığını ortaya koyuyor. Konuyla ilgili F-Secure Labs’in çalışması 2014 yılında 300 binden fazla ev veya ofis yönlendiricisinin ayarlarının değiştirildiğini bulguluyor.

F-Secure Kıdemli Araştırmacısı Daavid Hentunen, kullanıcıların yönlendirici ve akıllı cihazları potansiyel risk olarak görmemesi nedeniyle saldırganların bu cihazlara daha çok ilgi duyduğunu ifade ediyor. Hentunen, şu açıklamayı yapıyor: “Yönlendiriciler genelde ihmal ediliyor. Tüketiciler bu cihazları bir kez kurduktan sonra bir köşeye kaldırıyor ve bir daha dönüp bakmıyor. Kimse yazılım güncellemesi yapmadığı gibi şifrelerini dahi değiştirmiyor. Bu ise saldırganların işi kolaylaştırıyor ve saldırganların bir yönlendiriciyi ele geçirmesi, bu cihaz üzerindeki bütün trafiğini yönetmesini yol açıyor.”

1437985865_f-secure5.jpg

Network Checker aracı arka planda çalışır ve önceden tanımlanmış aralıklarla ağı kontrol eder veya ayarlarda değişiklik görünce tarama yapar. Araç, potansiyel bir güvenlik bir problemi ortaya çıktığında kullanıcıyı uyarır ve nasıl çözümlenebileceğine ilişkin talimatlar sağlar. Network Checker’ı Windows PC’lerinde F-Secure kurulu olan kullanıcılar şu an kullanabilirken, F-Secure’un talep üstüne kullanılan Router Checker aracını web tabanlı ve benzer yeteneklere sahip diğer cihazlar için sunuluyor.

F-Secure SAFE şimdi bulut güvenliğiyle geliyor

En yeni F-Secure SAFE sürümü aynı zamanda Mac, iOS  ve Android için birçok iyileştirmeler içeriyor ve F-Secure SAFE’i tamamen bulut güvenliğiyle çalışır hale getiriyor. Yeni faydalar arasında şunlar yer alıyor:

-Mac’ler için bulut tabanlı itibar tarama, bu tarama dosyaların ve internet sitelerinin itibarını gerçek zamanlı kontrol eder.

-F-Secure’un Android için bulut tabanlı kötü amaçlı yazılım taramasının yeni nesil versiyonu, istemci (client) ve bulut tabanlı anti-virüs korumasını bir araya getirir.

-Android ve iOS için yeniden tasarlanan ebeveyn kontrolleri, bu özelliğin kullanımını iyileştirir.

F-Secure SAFE, kullanıcılara güvenlik ve online mahremiyetlerini korumaları için hepsi bir arada güvenlik çözümü sunuyor. Ürün, F-Secure’un ödüllü teknolojisinin yanı sıra Windows PC’ler, Mac’ler, Android, iOS ve Windows Phone cihazlara yüklenebiliyor.