Facebook'tan 12. yaş günü sürprizi

Facebook 12. yaş gününü kutluyor. Sosyal medya devinin bugüne özel sürprizi "Arkadaşlık Günü" videosu oldu.

Facebook'tan 12. yaş günü sürprizi

4 Şubat 2004 tarihinde yayın hayatına başlayan Facebook bugün 12. yaş gününü kutladı. Sosyal medya devinin 12. yaş gününe özel bir de sürprizi var: Arkadaşlık Günü.

Facebook “Arkadaşlık Günü” olarak kutladığı 12. Doğum gününde bir video eşliğinde insanların birbirleriyle bağlantı kurmasının önemine dikkat çekiyor. Facebook kullanıcıları bugünden itibaren Haber Kaynaklarının en üstünde, arkadaşlarıyla hatıraları öne çıkaran kısa bir videoya yer veriyor. Kullanıcılar videoları düzenleyip, profillerinden paylaşabiliyor. Faebook ayrıca 12. yaş gününe özel çıkartma paketi hazırladı. İlgili çıkartmalara buradan erişebilirsiniz. 

Facebook yeni yaş gününde ülke bazlı yeni veriler de açıkladı. Yapılan açıklama göre dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook’un Türkiye’de aylık 41 milyondan fazla ziyaretçisi bulunuyor. Bu ziyaretçilerin 35 milyondan fazlası mobil cihazlar aracılığıyla Facebook’a giriş yapıyor. Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı ise 28 milyon. Bu kullanıcıların ise 25 milyonu mobil cihazları aracılığıyla Facebook’a bağlanıyor.