Facebook 'Beğenmedim' virüsüne dikkat!

Facebook 'Beğenmedim' butonu kullanıcıların başına bela oldu.

Facebook 'Beğenmedim' virüsüne dikkat!

Facebook CEO’su Mark Zurckerberg, geçtiğimiz günlerde Facebook kullanıcılarının beğenmedikleri bir olay karşısında empati kurmaları için “Beğenmedim” butonu özelliğini ekleyeceklerini açıklamıştı. Facebook’ta bu özellik kullanılmaya başlamadan dolandırıcıların malzemesi oldu.

Sanal dolandırıcılar Facebook’ta “Beğenmedim” butonunu yayınlanmadan kullanma sözü ile bir link yaymaya başladı. Tabii ki de bu linkler kötü yazılım içeren virüslü linkler.

Bu zararlı yazılımı en basit yayma yöntemi ise şu şekilde oldu: “Profilinizde “Beğenmedim” butonunu kullanın. Bunun için sadece verilen bağlantıya tıklayarak eklentiyi aktif etmeniz yeterlidir” teklifinin ardından bunun sınırlı bir süre için geçerli olduğu ve kısa süre sonra teklifin geçersiz olacağı söylenerek kullanıcıların acele etmesi sağlanıyor. Bağlantıya tıklayanlar ise kötü niyetli bir web sitesinin kurbanı oluyor.

1442840531_facebook-dislike-button.png

Dolandırıcının nihai hedefi bağlantıya tıklayan Facebook kulacısının tüm arkadaşlarına ulaşarak bağlantıya tıklamasını sağlamaktır. Facebook’ta yayınlanan bu bağlantı kullanıcıların kişisel bilgilerini ve hesap kimlik bilgilerini toplamak için anket doldurmasını istiyor. Bu tür dolandırıcılık genellikle kurbanın bilgisayarına ileri hasara neden olacak kötü amaçlı yazılım yüklenmesi ile sonuçlanır.

Bu yüzden olarak Facebook resmen duyurmadan hiç bir linke "Beğenmedim" butonu eklemek için tıklamamanızı tavsiye ediyoruz.