Facebook çevrimiçi mağazalarda ‘Satın Al’ butonunu test ediyor

Faceook alışverişte yeni bir dönem başlıyor.

Facebook çevrimiçi mağazalarda ‘Satın Al’ butonunu test ediyor

Çevrimiçi mağazalar müşterileriyle iletişim kurmak için en sık kullandığı platformların başında Facebook geliyor. Yeni düzenlemeyle mağazalar 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip Facebook’ta doğrudan ürün satışını başlatabilecek.

Halihazırda Facebook’ta haber akışında bulunan reklamlarda satın al butonu yer alıyor. Ancak şirket satın alma deneyimini bir adım daha ileri götürmeyi hedefliyor. Buzz Feed  tarafından yayınlanan rapora göre Facebook mağazaların ilgili sayfalarında satın alma işlemini test etmeye başladı.

Henüz test aşamasında olduğu için düzenlemeyle ilgili detaylar tam olarak bilinmiyor, fakat gelen haberler ilgili sayfalarda satış sürecini tamamen Facebook’un kontrolünde olacağı yönünde. Kullanıcı ürün hakkında bilgileri, görselleri ve satın alma sürecini Facebook hesabı üzerinden doğrudan yönetebilecek. 

“Satın Al” butonunun dünya genelinde ne zaman kullanıma açılacağı şimdilik bilinmiyor. Facebook’un geçtiğimiz ortaya çıkan sesli asistan hizmeti Moneypenny’nin yardım ve alışveriş noktasında kullanıcılara kolaylık sağlayacağı bildirilmişti.