Facebook, F8’in ikinci gününde neler duyurdu?

Facebook, F8’in ikinci gününde Surround 360 kameralarının yanısıra, yeni teknolojilerini duyurdu.

Facebook, F8’in ikinci gününde neler duyurdu?

Facebook, F8 Konferansı’nın ikinci gününde Bağlanabilirlik, Yapay Zekâ, Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik ile ilgili yeniliklerini duyurdu. Söz konusu yeniliklerden bazıları şöyle:

Tether-tenna: Aynı zamanda fiber ve elektrik barındıran bir kabloya bağlı helikopterlerin gerekli yerlere yollanmasıyla acil durumlarda bağlantıyı geri getirebilecek yeni bir tür “acil altyapı.”

Caffe2: Telefonda Yapay Zekâ algoritmaları yazmaya ve çalıştırmaya yarayan bir sistem

Surround 360 kameraların yeni tasarımları: Yeni Surround 360 ile Sanal Gerçeklik teknolojisi kullanılarak sürükleyici ve etkileşim sağlayan videolar yaratılabiliyor.

1492666756_1492628101facebooksurround360camerax24x6.png

Artırılmış Gerçeklik vizyonu: Artırılmış gerçeklik hem görme, hem de duyma yetilerinizin kendini hissettirmeden geliştiği ve sizinle her yere gelebilecek kadar hafif, rahat ve verimli bir gelecek.

Building 8: Facebook’un sosyalliğe öncelik veren ve misyonunu yürüten ürünleri yaratıp, kullanıma sunan, geliştirme ve araştırma ekibi.

Facebook, aynı zamanda insanların sadece zihinlerini kullanarak yazmalarını sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalıştığını da açıkladı. Mark Zuckerberg'in konuyla ilgili Facebook paylaşımı burada yer alıyor. Facebook’un üzerinde çalıştığı bir diğer proje ise insanların tenleriyle duymalarını hedefliyor.

Konuyla ilgili resmi blog yazısı aşağıda, görseller ekte yer alıyor.

Facebook 360 Video - Capture SDK

- Ürün videosunu buradan izleyebilirsiniz.

- Oyun örneğini buradan izleyebilirsiniz.

- Videonun nasıl birleştirildiğini buradan izleyebilirsiniz.

Facebook 360 Video - Dinamik Yayın

- Dinamik Yayın videosunu buradan izleyebilirsiniz.