Facebook hesabınızı güvenli yapın!

Facebook Hesap Güvenliği Sms Şifresi Alma,Telefon Numarası Kaydetme

Facebook hesabınızı güvenli yapın!

Facebook hesabınızın güvenliğini sms şifresi ile arttırabilirsiniz. Sistem bankaların online işlem merkezinde kullanılan sms şubesi sistemi gibi. Bu güvenlik önlemi ile hesabınıza farklı bir bilgisayardan giriş yapıldığında telefonunuza rakam ve harflerden oluşan ikinci şifre geliyor. Facebook sayfasına gelen smsdeki şifreyi girdikten sonra güvenli bir giriş yapmış oluyorsunuz. Böylece hesabınız bir şekilde çalınsa dahi çalan kişi telefonunuza gelecek sms şifresini bilemeyeceği için hesabınıza tam anlamıyla giriş yapamayacak. Bu sistem Türkiye de bazı hesaplarda aktif bazılarında değil. Aktif olmayanlar kullanım dilini English (US) yaparlarsa bu özellikten faydalanabilirler.

Öncelikle Hesap Ayarları bölümüne giriyoruz: https://www.facebook.com/editaccount.php?ref=mb&drop Hesap Güvenliği sekmesine basıyoruz.

Giriş Onayları
Tanınmayan bir bilgisayar veya cihaz hesabıma erişmeye çalıştığında:
Benden telefonuma gönderilecek güvenlik kodunu girmemi isteyin
Yukarıda yazılı olan kısım Hesap Güvenliği bölümünde mevcutsa bu özelliği Türkçe olarak kullanabilirsiniz."Benden telefonuma gönderilecek güvenlik kodunu girmemi isteyin" kutucuğunu işaretleyin. Karşınızda açılan bölümde Next butonuna basın ve ilerleyin. Önceden belirlediğiniz bir telefon numarası varsa onay şifresi sms olarak gelecek. Eğer daha önce bir telefon numarası eklemediyseniz sizden telefon numarası isteyecektir. Telefon numarasını yazdıktan sonra gelen şifreyi Facebook ekranına girerek bu özelliği aktif olarak kullanabilrsiniz.

Eğer yukarıdaki kısım Hesap Ayarları bölümünüzde yoksa. Site kullanım dilini https://www.facebook.com/ajax/intl/language_dialog.php?uri=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feditnote.php şuradan English (US) yapın. Sonrasında https://www.facebook.com/editaccount.php?ref=mb&drop linkine tıklayın. "Account Security" kısmına tıklayın.

Login ApprovalsWhen an unrecognized computer or device tries to access my account:

Require me to enter a security code sent to my phone
"Require me to enter a security code sent to my phone" kutucuğunu işaretleyin. Karşınızda açılan bölümde Next butonuna basın ve  ilerleyin. Önceden belirlediğiniz bir telefon numarası varsa onay  şifresi sms olarak gelecek. Eğer daha önce bir telefon numarası  eklemediyseniz sizden telefon numarası isteyecektir. Telefon numarasını  yazdıktan sonra gelen şifreyi Facebook ekranına girerek bu özelliği  aktif olarak kullanabilrsiniz.


NOT: Daha önce belirlediğiniz telefon numarasını şuan kullanmıyorsanız https://www.facebook.com/update_security_info.php adresinden yeni telefon numaranızı ekleyebilirsiniz.

Uyari: Teknolojioku.com olarak bilgisayarinizda kesinlikle Zemana Anti-Logger bulundurmanizi tavsiye ediyoruz.