Facebook MSQRD uygulamasını satın aldı!

Geçtiğimiz haftalarda Snapchat'e gelen yüz değiştirme özelliğini Facebook, MSQRD uygulamasını satın alarak kullanıcılarına sundu.

Facebook MSQRD uygulamasını satın aldı!

Akıllı telefonlar ilk çıktığı zamanlarda yüz değiştirme uygulamaları oldukça popüler olmuştu fakat zaman geçtikçe bu özellik popülerliğini kaybetmişti. 

1457641587_msqrdmasqueradeapp.jpg

Geçtiğimiz haftalarda ise Snapchat face swap olarak adlandırdığımız bu özelliği tekrar gündeme getirmişti ve birkez daha popüler hale gelmişti. Face swap özelliğini Snapchat'te kullanmak oldukça kolaydı. Tek yapılması gereken iki kişinin kadraja girmesiydi. Ardından oldukça eğelenceli fotoğraflar ortaya çıkıyordu.

Snapchat'e adeta rakip gözüyle bakan Facebook ise geçtiğimiz günlerde AppStore'da oldukça popüler olan MSQRD uygulamasını satın aldı. MSQR uygulaması farklı fotoğraf özellikleriyle birlikte face swam özelliğini de kullanıcılara sunuyordu.Facebook kullanıcılarına face swam özelliğini sunabilmek için böyle bir hamle yapmış olsa dabu özelliği tam anlamıyla Facebook mobil uygulamasına eklemeden Snapchat'e bu konuda rakip olabileceğini düşünmüyorum. 

Facebook'un MSQRD uygulamasını ne kadara satın aldığına dair henüz kesin bir bilgi yok. Facebook'un uygulamayı satın almasının ne kadar doğru olduğu ise sizlerin görüşlerinize dayanan bir soru. Facebook ve Snapchat'in gelecek zamanlarda hangi özelikleri bizlere sunacağını hep birlikte göreceğiz.