Facebook, yalan ve uydurma haberleri etiketleyecek!

Facebook, ironik haberleri gerçek sanan kullanıcılarının kafa karışıklığını gidermek için yeni bir özelliği test aşamasına soktu.

Facebook, yalan ve uydurma haberleri etiketleyecek!

Facebook, ironik haberleri gerçek sanan kullanıcılarının kafa karışıklığını gidermek için yeni bir özelliği test aşamasına soktu. Sosyal medya devi, ülkemizdeki Zaytung gibi ironik haberler paylaşan sayfaları özel bir kategoriye sokacak.

Ülkemizde de zaman zaman benzerlerine karşılaştığımız üzere, Amerika’da da The Onion ve The Daily Currant gibi parodi haberler yapan sitelerin “uydurduğu” haberleri gerçek sanan okuyucular, dahası bu haberleri gerçekmiş gibi yayınlayan gazeteciler mevcut. Facebook, kullanıcılarından gelen tepkiler üzerine artık bu karışıklığı gidermenin yolunu bulmuş durumda.

1408357039_img20140818131123.jpg

Sosyal medya devi, Haber Kaynağı’nda akan bu tip ironik içeriklere “Satire” (İroni) etiketi koyacak. Bir ay boyunca test edilecek olan özellik, daha sonra tüm kullanıcılara ulaşacak. Facebook bu süreçte ironik haber yapan siteleri olabildiğince tarayıp bu kategoriye sokmaya çalışacak.