Facebook'tan sanal zorbalıklara karşı savaş!

Facebook, uygulamaya koyduğu "Zorbalığı Durdurun Merkezi" ile zorbalara karşı mücadele verecek.

Facebook'tan sanal zorbalıklara karşı savaş!

Facebook ilginç yenilikler yapmaya devam ediyor. Dev sosyal ağ şimdi de ilginç bir özelliğini duyurdu. Bu özelliğin adı “Zorbalığı Durdurun Merkezi” .

Üç yıllık çalışma sonucunda Facebook mühendisleri ve Yale Duygusal Zeka Merkezi işbirliğiyle oluşturulan hizmetin amacı ise insanların Facebook'ta daha iyi ve nazik deneyimler edinmesine yardımcı olmak. Uygulamanın diğer bir amacı ise insanlara en ihtiyaç duydukları anlarda önemli bilgiler vermek.

1401384695_facebooktan-sosyal-duyarlilik-zorbaligi-durdurun-merkezi-117691.jpg

Uygulamanın içeriğine göre kullanıcılar sanal zorbalığa dair geri bildirim yapacak ve bu geri bildirim sayesinde zorbalığa karşı yapabilecekleri konusunda Zorbalığı Durdurun Merkezi tarafından yardım alacak.

Bilgiler arasında zorlu konuşmalara nasıl başlanacağına dair senaryolar, gençlere yardım etmek isteyen yetişkinlerden öneriler ve zorbalıkla suçlananlara yönelik bilgiler yer alıyor. Facebook, kurduğu merkez ile insanların ihtiyaç duyduklarında gerekli bilgilere ulaşabilmelerini, sorunları çözmek konusunda onlara yardımcı olabilmeyi ve genç kullanıcılara güvenli bir deneyim sunabilmeyi amaçlıyor.