FİFA 2014'ün demo sürümünde yaşanan büyük şok!

Bilgisayar ve konsolların popüler oyunu FIFA 14'ün Xbox One sürümü için 5 dolar isteyen EA oyunseverleri şoke etti.

FİFA 2014'ün demo sürümünde yaşanan büyük şok!

Bilgisayar ve konsolların popüler oyunu FIFA 14'ün Xbox One sürümü için 5 dolar isteyen EA oyunseverleri şoke etti. EA'den gelen açıklama ise olayı bambaşka bir noktaya taşıdı.

Dünyanın en popüler futbol oyun serisi FIFA'nin yeni jenerasyon oyununun Xbox One sürümü kullanıcıların kafasını karıştırdı. Oyunun demo sürümünü (deneme sürümü, genellikle ücretsiz dağıtılır) konsollarına indirmek isteyen kullanıcılar EA'nin 4.99 dolar ücret talep ettiğini görünce gözlerine inanamadı.

1404678997_img20140706233402.jpg

EA şikayet yağmuruna tutulurken, oyun yapımcısından açıklama gecikmedi. Sistemsel bir arıza nedeniyle böyle bir olayın yaşandığına dikkat çeken EA yetkilileri, şikayetler üzerine durumu fark ettiklerini ve gerekli müdahaleyi yaptıklarını belirtti.

Ancak bunun bir sistem arızası olduğunun farkına varmayan bazı oyunseverler demo sürümü görebilmek için bu bedeli ödemiş durumda. Akıllardaki soru ise şu: EA teknik soruna bağladığı olay sonrası halihazırda bu sürüme para verenlerin paralarını iade edecek mi? Bu konuda EA şimdilik sessizliğini korumayı yeğliyor.