FIFA sayesinde 15 milyon dolardan fazla kazandı!

Bir hacker EA sunucularında bulmuş olduğu açığı FIFA'da kullandı ve 15 milyon dolardan fazla para kazandı. Peki, yakayı ele veren hacker bu parayı nasıl kazandı?

FIFA sayesinde 15 milyon dolardan fazla kazandı!

Ultimate Team bölümünün FIFA'ya dahil edilmesinden sonra FIFA Coin kavramı hayatımıza girmişti. FIFA Coin'ler sayesinde oyuncular yeni kartlar alabiliyor veya transfer yapabiliyor. Ancak FIFA Coin toplamak için maç yapmak gerekiyor. Kolay toplanmayan FIFA Coin'ler gerçek para ile de satın alınabiliyor.

Bir hacker EA sunucularında bulmuş olduğu açık ile 15 milyon dolardan fazla para kazanmayı başardı. Yakayı ele veren Hacker, bir program sayesinde FIFA Coin ürettiğini ve bunları FIFA Coin satan üçün parti kurumlara sattığını Teksas'ta çıkmış olduğu mahkemede itiraf etti.

15 ile 18 milyon dolar arasında gelir elde ettiğini söyleyen Hacker, bu işleme 2013 yılında başladığını ve 2015'in sonlarına doğru bıraktığını belirtiyor. FIFA 14'ün Xbox 360 sürümünü Interactive Disassembler uygulaması ile tersine mühendislik yöntemi ile kıran hacker bu sayede FIFA Coin ürettiğini söylüyor.

Tek başına çalışmadığının altını çizen hackerın, Xbox Underground hacker grubu ile bağlantılı olduğu ve FBI ile işbirliği yaptığı aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

1479202795_fifa-17-coins-for-fut.png