FiiO Q1 inceleme

FiiO’nun taşınabilir kulaklık amfisi FiiO Q1 incelemesi ile karşınızdayız. Kulaklıklarınızın gerçek gücünü FiiO Q1 ile ortaya çıkarabilirsiniz.

FiiO Q1 inceleme

Kullanmış olduğunuz kulaklıklar üst düzey olmasına rağmen bunları beslemek için bazen telefon veya DAP’lar yetersiz kalabiliyor. Üretmiş olduğu taşınabilir kulaklık amfi çözümleri ile ülkemizde de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan FiiO, son bombası Q1 amfi ile karşımıza çıkıyor. FiiO Q1 incelememizde, amfinin kulaklığa nasıl bir hava kattığına değiniyoruz.

FiiO Q1 inceleme

Teknik özellikler

FiiO Q1’in karakterine geçmeden önce teknik özelliklerine değinelim. FiiO Q1, 100 gram ağırlığında ve 97mm x 56mm x 13.1mm boyutlarına sahip. Micro USB ve 3.5mm kulaklık girişine sahip olan FiiO Q1’de; Bass Boost ve Gain ayarları yer alıyor. 16 ila 150 empedans aralığındaki kulaklıkları süren amfimizde 500 mAh büyüklüğünde batarya bulunuyor.

1493029446_q1-inceleme.jpg

FiiO Q1’i dilerseniz 3.5mm jack ile telefon veya müzik çalarınıza bağlayabilir, dilerseniz de USB ile Windows veya macOS işletim sistemine sahip bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Hiç bir driver kurulumu olmadan USB üzerinden otomatik olarak algılanan FiiO Q1’i PC’den müzik dinlerken de şarj edebiliyorsunuz.

Tasarım ve kutu içeriği

Gelelim amfimizin tasarımına. FiiO Q1 tasarımı ile matarayı anımsatıyor. Metal kasaya sahip olan FiiO Q1, sağlamlık hissi konusunda oldukça başarılı. FiiO Q1’in kutu içeriği de oldukça zengin.

Amfimizin kutusunun içerisinden; 2 adet telefona veya müzik çalara tutturmak için lastik, 1 adet usb kablosu ve 1 adet iki ucu da 3.5mm olan kablo çıkıyor. Dilerseniz FiiO L19 kabloyu satın alarak FiiO Q1’i iPhone modellerine Lightning ile bağlayabilirsiniz. Amfiyi Lightning ile bağladığınızda seste çok da az olsa bir performans artışı sağlandığını belirtelim. 

Ses

FiiO Q1’in, yaptığım testlerde oldukça nötr bir ses yapısına sahip olduğunu gözlemledim. Amfi, üst frekansları bir tık keskinleştiriyor. Ancak bu keskinleştirme kulak tırmalayacak şekilde değil. Eğer Gain ayarını açmazsanız FiiO Q1’i nötr bir kulaklık besleyici olarak kullanabilirsiniz.

Gain ayarını High yaptığınızda ise üst frekanslar daha da keskinleşiyor ve mid bir tık ön plana çıkıyor. Bass tutkunlarını ise Bass Boost ayarında bir sürpriz bekliyor.

1493029432_fiio-q1-inceleme-1.jpg

FiiO Q1’in Bass Boost ayarını aktif ettiğinizde alt frekanslar kulaklığın çevresine yayılıyor ve Boomy etkisi yaratıyor. Bass Boost, bass’ları diğer amfilere göre midleri boğmadan net bir şekilde sunmayı başarıyor. Ancak sesi son seviyelere getirmeye başladığınızda ki bunu hiç tavsiye etmeyiz, bass sesler biraz boğulmaya başlıyor.

Sese canlılık katan FiiO Q1’in oldukça başarılı bir sahne sunduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. FiiO Q1’i Tidal’ın Master kalitedeki şarkılarında ve Apple Music’te test etme şansı yakaladım. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki üst seviye bir performans istiyorsanız bu tür DAC ve DAP çözümlerinde mutlaka yüksek çözünürlüklü müzikler tercih etmeniz gerekiyor.

FiiO Q1’i resmi Türkiye distribütörü Hesaudio’dan satın almak için tıklayın