Financial Times ve Hewlett Packard arasında "Reklam Çekme" Gerginliği

Financial Times ve Hewlett Packard arasında haber ve reklam çekme gerginliği yaşandı

Financial Times ve Hewlett Packard arasında "Reklam Çekme" Gerginliği

Kısa bir süre önce büyük bir yayın ile dünyaca bir firma arasında, haber ve reklam çekme temalı bir kriz yaşandı. İngiltere merkezli Financial Times ile Hewlett Packard arasında çeken bu krizde oldukça ilginç olaylar yaşandı. 

Lucy Kellaway

Financial Times'ın yazarlarından Lucy Kellaway, HP'nin Autonomy şirketini satın almasıyla ilgili üstü kapalı bir şekilde eleştiri içeren bir yazı kaleme almış ve olaylar bu noktada patlak veriyor. Yazıdan ve yazının yarattığı etkiden rahatsız olan HP cephesinden gelen bir e-posta ile durum daha da karışık bir hal alıyor.

HP'nin CEO'su Meg Whitman'ın ekibinden olduğu ileri sürülen ve firmanın reklam bölümünde yer alan Henry Gomez'den gelen bir e-posta'da, bu yazıdaki içeriğin teknolojiye yön veren firmaların başında gelen HP'yi ciddi şekilde rahatsız ettiği yazıyordu. Bununla kalmayan e-postanın devamında ise bu tür yazıların yayınlanmasından önce reklam veren firmalar ile olan ilişkilerin de dikkate alınması gerektiğini içeren üstü kapalı bir uyarı yer alıyordu.

Özetleyecek olursak, Henry Gomez, Financial Times'ı bu tarz içeriklerin devam etmesi halinde reklamlarını geri çekeceği mesajını veriyordu. Financial Times'ın ve Lucy Kellaway'in cevabı ise adet ders niteliğinde oldu.

Sevgili Henry,

Bir önceki mailimdeki samimiyetsizlikten dolayı özür dilerim. Üzücü bulduğum bu mesajın için teşekkür edemeyeceğim.

Financial Times'ın reklam verenlerle ilişkilerini bu tür içeriklerde dikkat alması gerektiğini söylüyorsun. Sanırım bizim iş modelimizi çok yanlış anlamışsınız. Bizim şu anda bu kadar önemli bir yayın yapan şey, reklam verenlerin etkilerini düşünmeden içerik oluşturmamızdır. Bu yüzden burada çalışıyorum ve bu yüzden FT bana para ödüyor.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla reklam ve iletişim bölümünde çalışıyorsunuz. Sizin göreviniz firmanızı güzel gösterip iyi temsil etmektir fakat bu mail ile bunu yapamazsınız. 


Mailin tamamına bu link üzerinden erişebilirsiniz.