Firefox, siber saldırıya uğrayan siteleri işaretleyecek!

Firefox Quantum ile dünyanın en hızlı tarayıcı unvanını eline alan Mozilla, şimdi de siber saldırıya uğrayan siteleri işaretleyerek üst düzey güvenlik sunacak.

Firefox, siber saldırıya uğrayan siteleri işaretleyecek!

Uzun bir süredir Opera ve Google Chrome'un gerisinde kalan Firefox, geçtiğimiz hafta yayınladığı Firefox Quantum tarayıcısı ile dünyanın en hızlı ve en güvenli tarayıcı unvanına eline almıştı. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mozilla, bugün de kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu.

Firefox Quantum sürümünde siber saldırıya uğramış olan siteler artık kullanıcılara gösterilecek. “Have I Been Pwned?" isimli internet sitesi ile geliştirilen bu araç sayesinde, siber saldırıya uğramış bir siteyi ziyaret ettiğinizde "Saldırıya uğramış bir siteyi ziyaret ediyorsunuz” şeklinde bir uyarı ile karşılaşacaksınız.

Özellikle kredi kartı bilgilerinizi kullanacağınız internet sitelerinin, siber saldırıya uğrayıp uğramadığını öğrenmek kişisel bilgilerin güvenliği için çok büyük bir atılım olacaktır.

1511508141_hibp-firefox-lastfm.png

Güvenlik ve gizlilik konusunda oldukça hassas davranan Mozilla'nın, Firefox Quantum ile güvenliği en üst seviyeye çıkardığını söyleyebiliriz. Buraya tıklayarak fark yaratan Firefox Quantum tarayıcısını indirebilirsiniz.