Akıllı saat üreten Pebble, rekor fiyata satılıyor!

Giyilebilir teknolojinin öncülerinden Fitbit, yıldızı son dönemde parlayan Pebble firmasını satın alacağını açıkladı. Peki, Pebble neden satılıyor?

Akıllı saat üreten Pebble, rekor fiyata satılıyor!

Bugün akıllı saat pazarında dengeleri değiştirebilecek bir gelişme yaşandı. Giyilebilir teknoloji alanında üretmiş olduğu fitness ürünleri, akıllı saatleri ve diğer giyilebilir cihazları ile nam salmış olan Amerika menşeli Fitbit firması, Kickstarter projesi ile ünlenen Pebble firmasını satın alacağını açıkladı.

Akıllı saat pazarında Apple Watch ve Samsung Gear S'in gerisinde kalan Fitbit, bu hamlesi ile pazara ortak olmak istiyor. Bildiğiniz gibi Pebble, son olarak yine Kickstarter'da Pebble Time 2 için bağış toplamış ve akıllı saatini bu bağışlar ile satışa sunmuştu.

1480576124_pebbe-time-akilli-saat-2.png

Pebble'ın tek başına bağışlar ile akıllı saat pazarında pastanın büyük dilimine ortak olamayacağı aşikar. Fitbit'in bünyesine girerek Pebble'ın en doğru seçimi yaptığını düşünüyoruz. Ancak Fitbit, Pebble'ı bünyesine kattıktan sonra Pebble markasını taşıyan saat üretmeyebilir. Fitbit, Pebble'ı teknolojisi ve sahip olduğu patentler için de satın alacak olabilir.

Bu satın alım ile ilgili 40 milyon doların gözden çıkarıldığı söyleniyor. Ancak net bir rakam henüz belirtilmedi.