FlashPlayer.exe virüsü nasıl silinir?

FlashPlayer.exe virüsü nasıl temizlenir?

FlashPlayer.exe virüsü nasıl silinir?

Facebook üzerinden yayılan virüs https://goo.gl/wpCLUO ,https://goo.gl/TnWSnf,  https://goo.gl/TSQb8o, https://goo.gl/b9azbx gibi farklı linkler üzerinden kendini indirtiyor. Bilindiği üzere goo.gl Google'a ait bir URL yani web  adresleri kısaltma servisi.  Virüsin mesajındaki goo.gl ifadesi yüzünden kullanıcılar goo.gl virüsü olarak da bu virüsü tanımlıyorlar.

Virüs facebook üzerinden şu ileti ile yayılıyor:

●Kucucuk kiza sokakta tecavuz etmisler serefsizler ( 18 )!

●bu goruntuler herkesi ayaga kaldirir. Fena rezil etmişler..

●Video : https://goo.gl/TSQb8o

Bu linklerden biri tıklandığında http://mtlikes.com/videok.html adresi üzerinden FlashPlayer.exeadında bir dosya indiriliyor. FlashPlayer.exe dosyası 930Kb boyutunda ve Flash player simgesine sahip.

FlashPlayer.exe virüsü olarak adlandırılan virüs jenerik bir truva atı barındırıyor. FlashPlayer.exe virüsü  teknik olarak Win32.Troj.Generic.a.(kcloud) adı ile bazı antivirüs programları tarafından tanınıyor.

Virüs özellikle Chrome tarayıcıları etkiliyor. Aşağıdaki işlemleri yaparken Google Chrome tarayıcı kullanmayın.

FlashPlayer.exe virüsü temizleme:

●Google Chrome'u kapatın.

●Bilgisayarda şu yolu izleyin, Bilgisayarım, Bu Bilgisayar'ı tıklayın ve  Yerel Disk (C) tıklayın ve aşağıdaki klasör hiyerarşinizi izleyin. 

●[KullanıcıAdınız] yazan bölüm sizin bilgisayarı açtığınız kullanıcıya göre değişecektir.

●Windows XP içinC:/Documents and Settings/[KullanıcıAdınız]/Local Settings/Application Data/Google/Chrome/User Data/Default/

Windows 7 ve Windows 8 içinC:/Users/[KullaniciAdiniz]/AppData/Local/Google/Chrome/User Data/Default/Eğer AppData (Windows XP için Application Data)  klasörü görünmüyorsa dosyalar gizli demektir.

Bu işlemden sonra FlashPlayer.exe virüsünün Chrome uzantılarını sildiniz. Şimdi bilgisayarı virüslerden arındırmanız gerekiyor. Bunun için Malwarebytes anti-malware programı ile bilgisayarınızı, Windows'u, derin bir taramadan geçirin. FlashPlayer.exe virüsü yukarıdaki işlemlerden sonra silinecektir.