Galatasaray - Neuchatel Xamax maçı Twitter'da yeniden yaşandı

Twitter, Türk futbol tarihinin en heyecanlı maçlarından birini yeniden yaşattı.

Galatasaray - Neuchatel Xamax maçı Twitter'da yeniden yaşandı

Twitter, Türk futbol tarihinin en heyecanlı maçlarından birini yeniden yaşattı. 9 Kasım 1988'de oynanan Galatasaray-Neuchatel Xamax maçı, 28 yıl sonra aynı tarih ve saatte #TarihtenCanlı hashtagiyle adeta dakika dakika canlı yayınlandı. Twitter'da 4.4 milyon etkileşim aldı. GS, yoğun ilgi üzerine maçın formasını üretme kararı aldı.

Tarihler 9 Kasım 1988’i gösterdiğinde futbolseverler ekran başına kitlenmiş Galatasaray’ın Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda İsviçre’nin Neuchatel Xamax ile maçını bekliyordu. Milyonlar nefeslerini tutmuş, deplasmanda 3-0 kaybedilen maçın rövanşının nasıl alınacağını merak ediyordu. Galatasaray maçta tarihi bir galibiyete imza atarak rakibinin kalesine 5 gol gönderdi ve maçı da 5-0 kazandı. Tüm Türkiye sokaklara çıkarak galibiyeti kutladı.

İşte o tarihi zafer tam 28 yıl sonra yeniden yaşandı. Ancak bu kez statta değil Twitter’da!

En keyifli anların paylaşıldığı Twitter, Türkiye’deki futbol tutkusunun en heyecanlı günlerinden birini sosyal medyada yeniden yaşattı. Galatasaray Kulübü (Galatasaray SK) ile gerçekleştirilen projede Neuchatel Xamax maçının başladığı aynı tarih ve saatte Twitter’da #TarihtenCanlı hashtagi açıldı. İlk tweet atıldı ve maça ait en özel anlar dakika dakika Twitter üzerinde paylaşılmaya başlandı.

 1486453385_mailservice.jpg

Gelişmeleri sonraki sayfalarda incelemeye devam edebilirsiniz.


Twitter’da gün boyunca #TarihtenCanlı hashtagi ile maça ilişkin birbirinden keyifli, heyecanlı ve ilgi çeken detaylara yer verildi. Dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin açıklamalarına ilişkin tweetler atıldı. Hatta maçın biletinin de bir kopyasına yer verildi.

 1486453503_galatasaray.jpg

Anlık paylaşımlarda, kadrolar aktarıldı, takımın sahaya çıkışının görüntülerine yer verildi. 19. dakikada Uğur Tütüneker’in attığı golle yaşanan coşku 28. yıl önceki gibi yaşandı. Kaçan goller, ofsaytlar, köşe atışları, oyuncu değişiklikleri dahil her ana ilişkin fotoğraflar ve videolarla dolu tweetler atıldı.

 1486453546_galatasaray1.jpg

Ardından Gol Kralı Tanju Çolak’ın golü geldi.

 1486453581_galatasaray-2.jpg

Maç 90. Dakikaya vardığında skor 5-0 olmuştu ve Galatasaray çeyrek finale yükselmişti. Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin omuzlara alan taraftar mutluluk turları attı.

 1486453617_galatasaray-3.jpg

Twitter üzerinden canlı yayın hem Galatasaray taraftarlarından hem de başka takımların sporseverlerinden çok büyük bir ilgi gördü. Neredeyse atılan her bir tweet, yüzlerce kez retweet edildi, beğenildi, yorumlar aldı. Twitter’da haftanın en çok ilgi çeken içeriklerinden biri oldu. Toplamda 4.4 milyon etkileşim oldu. Tek bir tweet içinse 715 bin etkileşim görüldü. Ayrıca 1200 retweet gerçekleşti.

1486453710_galatasaray4.jpg


Maçın yayınına uluslarası anlamda 15 milyon takipçiye sahip Twitter’ın spor gelişmelerine yer veren @TwitterSports hesabı da "28 yıl önce bugün" yorumuyla yer verdi:

 1486453734_galatasaray5.jpg


Galatasaray Medya ve İletişim Direktörü İskender Baydar da, projenin amacının hem o maçı yaşayanların anılarını tazelemek hem de Galatasaray’ın tarihini ve kültürünü yeni nesillere anlatmak olduğunu aktardı. Baydar, “Galatasaray 6.8 milyon takipçi sayısıyla, Twitter’da en fazla takipçiye sahip spor kulübü. Biz de Twitter ile ortaklaşa bir projeye imza atarak #TarihtenCanlı ile bir ilki başlattık. Sadece Galatasaray taraftarlarını değil tüm Türk futbolseverleri geçmişe götürerek tarihi zaferlerin nasıl kazanıldığını hatırlatmak istedik. Bu başarıda Twitter kullanıcılarından gelen yüzlerce retweet, yanıt ve etkileşimin; Galatasaray’ın ilklere imza atan kültürüne yakışır ekibimizin çalışmalarının ve Twitter’ın Türkiye pazarında böylesi iletişim çalışmalarına destek veriyor olmasının önemi çok büyük” ifadelerini kullandı.

Maçın Twitter üzerinde gördüğü ilgin ve taraftarlarla kurulan duygusal bağ üzerine Galatasaray kulübü, Xamax maçının formlarını yeniden üretme kararı bile aldı.