Galaxy Note 2 cephesinde güncelleme karmaşası yaşanıyor

Gün içerisinde iki farklı açıklama geldi. Son olarak Samsung İspanya Android 5.0 güncellemesinin yayınlanacağını açıkladı.

Galaxy Note 2 cephesinde güncelleme karmaşası yaşanıyor

Samsung’un 3 yaşında olan phablet akıllı telefonu Galaxy Note 2’nin Android 5.0 Lollipop güncellemesini alıp almayacağı bir süre daha konuşulacağa benziyor. Galaxy Note 2’nin güncelleme yol haritasına dair resmi ya da gayrı resmi bazı duyuruları hatırlayalım;

Samsung Polonya: "Galaxy Note 2 için Lollipop güncellemesi onaylandı"

Samsung Danimarka resmi web sitesi: "Android 5.0 güncellemesi alacak cihazlar arasında Galaxy Note 2 yer alıyor."

Samsung’a en yakın kaynaklardan biri olan SamMobile’ın geçtiğimiz haftalarda geçtiği bir haber: "Samsung cephesinde Galaxy Note 2 Lollipop güncellemesi için bir hareketlilik yok."

Samsung Gulf (Körfez ülkeleri resmi Facebook sayfası): "Galaxy Note 2 için Android 5.0 güncellemesi yayınlanmayacak"

Son olarak Samsung İspanya: "Galaxy Note 2 için Lollipop güncellemesi yayınlanacak."

1430799115_samspain.png

Samsung Gulf ve Samsung İspanya cephesinden gelen açıklamaların üzerinden saatler geçti. O kadar çok resmi kaynaktan güncellemeye ilişkin açıklama geldi ki, kullanıcıların kafaları büyük oranda karışmış durumda.

Peki Samsung İspanya cephesinden gelen açıklama güncellemeyi onaylar mı? Pek değil. Kısa süre içerisinde Samsung cephesinden bir yetkili çıkıp “Dört çekirdekli işlemci, 2GB RAM ve 16GB depolamaya sahip Galaxy Note 2, Android 5.0 güncellemesinin test sürecinde beklenen performansı sergileyemedi ve bu nedenle güncelleme iptal edildi.” diyebilir.

Android ekosisteminde üreticiler ürünlerine 18 ay güncelleme sunmak zorunda. 18 aydan sonrası ise üreticinin insafına kalıyor. Samsung’un 3 yıl önceki bir modele güncelleme sunması açıkçası büyük takdir toplayacaktır. Zira geriye dönüp baktığımızda Android tarafında 3 yıllık bir cihaza resmi desteğin devam ettiği görülmemiş.