Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 2 karşılaştırma!

İşte Samsung'un iki dev telefonu karşı karşıya!

Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 2 karşılaştırma!

Son yılların en büyük 2 telefonu Note 2 ve Note 3'ü sizler için karşılaştırıyoruz. Samsung geçtiğimiz saatlerde Unpacked 2013 Bölüm 2 etkinliğiyle yeni akıllı telefonu Galaxy Note 3'ü, yeni akıllı saati Galaxy Gear'ı, 2014 model yeni nesil Galaxy Note 10.1 tabletini tanıttı.

Tanıtımını sizler için canlı canlı dakika dakika sunmaya çalıştığımız yeni Note'un önceki  Note'dan yani Note 2'den ne gibi farklılıkları olduğunu öğrenmek ister misiniz? 

Bu haberimizde siz değerli kullanıcılarımızın Note 2 ve Note 3'nin teknik detaylarını da göz önünde bulundurarak ufak bir karşılaştırma yapacağız. Bugün tanıtılan Note 3, öncelikle çok yüksek rakamlara ulaşan Note 2'nin satışlarını etkiler mi sorularına kısaca cevap verecek olursak, daha önceki Galaxy modellerinde olduğu gibi satış rakamlarının çok büyük bir oranda düşeceğini belirtelim.

Note 2 ile Note 3 arasında tasarım bakımından incelendiğinde çok köklü değişiklikler yer almasa da 2 telefon arasındaki zerafet ve şıklığın görülememesi neredeyse imkansız. Bugüne kadar tanıtılan Note modelleri arasında en iyi dizayna sahip Note 3, son kullanıcıların oldukça hoşuna gidecek.


Sayfa 2:

Sayfa 3: !


Ağırlık ve incelik bakımından imkansız denilemese de bu denli büyük bir telefonu 183 gram'dan 168 gram'a düşürmek çok büyük bir başarı olarak görülebilir. Teknik detaylara indiğimizde ise 2 telefon arasındaki uçurumun hepimiz farkındayız. Özellikle Snapdragon 800 2.2 GHz ve LTE desteklemeyen ülkelerdeki Exynos 5 Octa 8 çekirdekli 1.9 GHz saat hızında çalışan işlemcisiyle Note 3, Note 2'ye karşı ezici bir üstünlük sunuyor.

Batarya konusunda çok büyük farklılıklar sunmayan Note 3, 3GB'lık RAM'iyle de Note 2'yi geride bırakmayı başardı. Note 2 ile aralarında olan dev farklardan birisi de kamera için söylenebilir. Note 2'nin 8 Megapiksellik kamerasının yerini 13 Megapiksellik 4K video hizmeti sunan 1080p HD video kaydı yapabilen son derece şık konuçlandırılmış bir kamera alıyor.

Fiyat konusuna gelecek olursak; akıllı telefonların günden güne ucuzladığı bir yıl içerisindeyiz, özellikle Apple harici firmaların kullanıcılara sunmuş olduğu muhteşem donanımlardaki telefonların ve ürün yelpazelerinin fiyat rakamları önceki yılların rakamlarına nazaran şaşırılacak derecede düşük. Git gide düşen fiyatlar aslında olması gereken civarında seyrediyor. 

Note 3 800 ila 900 dolar arasında bir fiyatla seyredeceğe benziyor. Lansmanda fiyata dair bir şey söyledilmediğini altını çizer, yukarıda verdiğimiz rakamın bizlerin tahmini olduğunu belirtelim. 25 Eylül'den itibaren 140 ülkede satışa sunulacak Note 3'ün, Ekim ayı itibarıyla tüm dünyada satışa sunulmuş olacağını bir kez daha belirtmek isteriz.


Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan siz değerli Teknolojioku takipçileri için hazırladığımız teknik karşılaştırmaya geçelim!

1378332267_jhgm.jpg