Galaxy Note 3 için 3GB RAM ağırlık kazanıyor

Samsung'un yeni bellek yongalarını duyurması, Galaxy Note 3 için 3GB RAM iddiasını tekrar gündeme getirdi.

Galaxy Note 3 için 3GB RAM ağırlık kazanıyor

Galaxy Note ile büyük ekranlı telefonlar segmentini başlatan mobil dünyasının bir numaralı ismi Samsung, kullanıcılar arasında yaygın şekilde kullanılan serinin en yeni üyesini ise eylül ayının ilk günlerinde tüketicilerin beğenisine sunacak. Çeşitli sızıntılarla gündeme gelen telefonda tasarım noktasında radikal anlamda bir değişiklik öngörülmese de, sunulacak teknik özellikler merak uyandırmaya devam ediyor.

Aynı zamanda mobil dünyasının önde gelen bellek üreticilerinden biri olan Samsung, gün içerisinde resmi site üzerinden 3GB LPDDR3 RAM üretimine başladığını duyurdu. Söz konusu yeni mobil yonga 20nm fabrikasyon sürecinde üretim gösterecek ve sahip olduğu çift kanal taşıyıcı sayesinde daha fazla ve daha hızlı veri akışı sağlayacak. 3 aşamalı yongadan oluşan yeni RAM, 0.8mm kalınlık sunuyor ve bu sayede mobil cihazlarda daha az alan işgal ediyor. Bu gelişme de mobil üreticisine pil noktasında daha fazla alan sunuyor.

1374667028_samsung-3gb-phone-ram.jpg

Samsung’un ürün pazarlama ve satış yöneticilerinden Young-Hyun Jun, 3GB RAM’lerin yılın ikinci yarısında bazı üst sınıf amiral gemi modellerinde kullanılacağını belirtirken, bu anlamda akla gelen ilk model ise Galaxy Note 3 oldu. Halihazırda ortaya çıkan iddiaların büyük bölümünde LG G2 ve Galaxy Note 3 modellerinin 3GB RAM’e sahip ilk akıllı telefonlar olacağı dillendiriliyor. 3GB RAM önümüzdeki yıldan itibaren birçok üretici tarafından tercih edilecek ve mobil dünyasında yaygın şekilde kullanılacak.