Galaxy Note 3 ve iPhone 5S teste tabi tutuldu, işte sonuçlar!

Dev firmaların en iyi akıllıları pistte!

Galaxy Note 3 ve iPhone 5S teste tabi tutuldu, işte sonuçlar!

Dünyanın en çok satılan mobil cihazlarını üreten iki firma en iyi telefonlarıyla milyonlarca kullanıcıya hitap etmeyi planlarken, son kullanıcının günlük hayatta yaşadığı zorlukları ve kasmaları bir nebze de olsa anlamaya çalışalım. Bugün sizlerle Galaxy Note 3 ve iPhone 5S'in Geekbench test sonuçlarına bakacağız.

Öncelikle Apple'ın Cortex A7 mimarisindeki yeni nesil iPhone'u 5S'in çift çekirdekli 1.29 GHz saat hızında çalışan 64 bit platformluk bir işlemci kullandığını belirtelim. Diğer cephede gördüğümüz telefonsa Galaxy Note 3, 4 çekirdekli 2,3 GHz saat hızında çalışan, Multi-Core destkli işlemcisiyle kağıt üstünde rakibini ezip geçiyor.

1380897786_basliksiz-21380882818-1.jpg

Geekbench testinin şaşırtan sonuçları!

Kağıt üstünde yapılan testlerde rakibini ezen Note 3'ün Geekbench test sonuçları hiç de beklenildiği gibi değil. Tek çekirdekli Geekbench testine giren Note, 958 puanla rakibinin gerisinde kalmayı başarırken, bu rakam Apple'ın en yeni telefonu iPhone 5S'te 1411'lere yükselebiliyor.

1380898641_ios-vs-android.jpg

Çoklu çekirdek testinin lideri oldu!

Samsung'un en yeni amiral gemisi Galaxy Note 3, çoklu çekirdek testinde, 2 çekirdekli rakibi iPhone 5S'i ezip geçti. Yapılan testlerde, Apple'ın rakibi Note 3, 2976 puan alırken, iPhone 5S 2 çekirdeğiyle 2552 puanda kalıyor. Geekbench testlerine göre değerlendirilen işlemciler, bu puanları verirken aradaki en önemli farkın işletim sistemi olduğunu belirtmeden geçmeyelim. 

Apple cephesi yılların verdiği deneyim ve temel ile son derece stabil olan iOS 7 işletimini kullanırken, Samsung, sorunları henüz bitmemiş ve stabilliği tam tutturamayan Android ve kendi arayüzü olan Toucwhiz'i kullanıyor. 

Haberlerimiz son derece tarafsız bir şekilde yazılmaktadır. Herhangi bir taraf olduğumuzu düşündüğünüz haberleri bizlere bildirin.  mail adresinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Editör Yorumu: 2 telefonun da milyonlarca kullanıcı kitlesi ve fanı bulunuyor, bu şekilde tek bir teste tabi tutarak büyük bir fark olan işletim sistemini göz önünden kaldırmak imkansız bişey. Kafalardaki işletim sistemi çizelgesini siler ve donanımlarını test ediyor olursak Note 3 bir gömlek daha üstün diyebiliriz. Fakat günlük hayatın stresli anlarına baktığımızda iPhone 5S'in daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz.