Galaxy Note 3'e Android KitKat'tan kötü sürpriz!

Samsung Galaxy Note 3'e Android 4.4 KitKat güncellemesi yapılınca ne oluyor?

Galaxy Note 3'e Android KitKat'tan kötü sürpriz!

Samsung Galaxy Note 3 kullanıcılarına kötü bir haberimiz var. Android 4.4 KitKat güncellemesinin Samsung Galaxy Note 3’e bazı kötü yan etkileri var gibi görünüyor. Samsung’un resmi bir kimliğe sahip olmayan üçüncü parti aksesuarlar, bu güncelleme ile Galaxy Note 3’te artık çalışmayabilir.

Geçen hafta, Samsung Galaxy Note 3 için Android 4.4 KitKat güncellemesini başlatmıştı. Güncelleştirme yayılıp biraz yerleşmeye başlayınca, Galaxy Note 3 Android 4.4 güncellemesi hakkında biraz daha ayrıntılı bilgiler gelmeye başladı ve ne yazık ki, gelen bilgiler hiç güzel değil.

1390472805_samsung-galaxy-note-31.jpg

Görünüşe göre, KitKat güncellemesi ile kimlik çipi kontrolü başladı ve eğer çip yoksa aksesuar çalışmıyor. XDA raporları Spigen S-View aksesuarının ve bir dizi benzer aksesuarın bu Android 4.4 KitKat güncellemesi ile çalışmadığını söylüyor. Kısacası 3. parti aksesuarları Samsung Galaxy Note 3 üzerinde KitKat güncellemeden sonra çalışmıyor.

Muhtemelen Samsung, aksesuar üreticileri ile çalışma başlatıp, aksesuarları oluşturmak için kimlik çipi lisansı başlatacak. Ama o zamana kadar kesinlikle bazı kullanıcılar rahatsız olacaktır.

Güncelleme: Samsung konuyla ilgili açıklama yaptı:

Müşterilerimize Samsung ürünleri ile keyifli bir kullanıcı deneyimi sağlamak için, sadece orijinal aksesuarlar kullanmanız tavsiye ediyoruz. Tabii ki, müşteriler üçüncü taraf aksesuarlar kullanmaya devam edebilir. Bizim cihazların ve aksesuarların tam işlevsellik için cihazlar ve aksesuarlar mükemmel uyumlu olduğunu garanti etmemizin tek yolu, orijinal Samsung parçaların kullanılmasıdır. İddia edilen üçüncü parti aksesuarlarla uyumsuzluk sorununun Android 4.4 sürümü ile arasında bir ilişki yoktur.