Galaxy Note 4 - iPhone 5S uygulama açılış hızı karşılaştırması

Samsung'un yeni telefonu Galaxy Note 4, iOS platformunun en güçlü telefonu karşısında nasıl bir performans sergiledi?

Galaxy Note 4 - iPhone 5S uygulama açılış hızı karşılaştırması

Samsung’un IFA 2014’te resmen duyurduğu yeni akıllı telefonu Galaxy Note 4 bu defa iPhone 5S ile karşılaştırıldı. Her iki telefon uygulama açılış hızları açısından değerlendirilirken, iOS 8 ile çalışan iPhone 5S’in rakibi karşısındaki üstünlüğünü siz de rahatlıkla fark edeceksinizdir. iPhone 5S’te ARM v8 tabanlı 1.3GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Apple 7 işlemci yer alıyor. Telefonun grafik tarafını ise dört çekirdekli PowerVR G6430 oluşturuyor.

Galaxy Note 4 cephesinde ise Snapdragon 805’i görüyoruz. 2,7GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli işlemciye 600MHz hızında çalışan Adreno 420 grafik birimi eşlik ediyor. Telefonun yazılım tarafını ise Android 4.4.4 KitKat ve en güncel TouchWiz kullanıcı arayüzü oluşturuyor. 

Saf işlemci gücü ele alındığında Galaxy Note 4’ün en güçlü mobil cihazlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak uygulama açılış hızlarında daha doğrusu telefonun arabiriminde donanımdan ziyade yazılımın etkilerini görüyoruz. Galaxy Note 4 henüz hazır olmayan bir yazılma sahip olmasa da, iOS’un özellikle stabilite konusundaki üstünlüğü herkesçe malum. Videoya alt bölümden göz atabilirsiniz.