Galaxy Note 4, patlama riskinden dolayı geri çağırılıyor!

Galaxy Note 4'te de patlama riski olduğu ortaya çıktı. 10.000'den fazla Note 4 modeli geri çağırılıyor.

Galaxy Note 4, patlama riskinden dolayı geri çağırılıyor!

Galaxy Note sevenler için bazı kötü haberimiz var. 10.000'den fazla Galaxy Note 4'ün, bataryası ile yanıklara veya yangınlara neden olabilecek aşırı ısınma riski taşıdığı ortaya çıktı. Ancak bu olay geçtiğimiz yıl yaşadığımız Note 7 olayından çok daha farklı bir boyutta.

Galaxy Note 4'ün yanlızca Amerika'daki AT&T ile yenileme kapsamında yenilenmiş modellerinde patlama riski bulunuyor. Note 4'ün yenilenme sürecinde; FedEx tedarik zincirinden temin edilmiş pillerin sahte olduğu ve bu pillerin aşırı ısındığı, Amerika Birleşik Devletler Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu tarafından tespit edildi.

Neyse ki, Note 4'ün değiştirilebilir bir pili var. Yekpare kasa olmuş olsaydı bu değişim süreci çok uzun sürebilirdi. Aktarılan bilgilere göre; FedEx şu anda geri çağrılan telefonlar için müşterilere orijinal bataryanın yer aldığı kutuları göndermeye başlamış.

Galaxy Note 4 olayını kısaca değerlendirecek olursak; bu sorun Samsung yüzünden değil, FedEx'in orijinal olmayan bataryaları temin etmesi ve AT&T'nin bunun farkına varmadan Note 4 modellerini yenilenmesinden kaynaklanıyor.

1502952367_galaxy-note4-battery-life.jpg