Galaxy Note 4'te Ultraviyole sensör yer alabilir

Samsung mobil dünyasında bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Galaxy Note 4'te Ultraviyole sensör yer alabilir

Büyük ekran ve dijital S-Pen kalem özellikleriyle geniş kitleleri etkilemeyi başaran Galaxy Note serisinde dördüncü üye eylül başında Almanya-Berlin'de gerçekleşen IFA etkinliğinde resmen duyurulacak. Teknik özellikleri bir süre önce AnTuTu kriter testinde gün yüzüne çıkan yeni Note modeline ilişkin bir bilgi daha geldi.

5.7-inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü Super AMOLED ekranla donatılacak akıllı telefonda Samsung ayrıca Ultraviyole sensöre yer verebilir. Konu Samsung olunca güvenilir bir kaynak olarak gösterilen SamMobile sitesinde yer alan habere göre Galaxy Note 4'te Ultraviyole sensöre yer verilecek ve telefon bu özelliğiyle mobil dünyasında bir ilki temsil edecek. 500 milisaniyede güncellenme özelliğine sahip olacak sensörün sağlık odaklı bir işlevi üstlenmesi bekleniyor. Kullanıcıların ortamda ne kadar güneş ışığı ve radyasyon olduğunu ya da kendilerinin ne kadar miktarda bu ışınlara maruz kaldığı bilgisini Galaxy Note 4 telefonlarından öğrenebilecek.

Ultraviyole sensörün Galaxy Note 4'te yer alacak 2K çözünürlüklü Super AMOLED ekranla da ilişkilendirilmesi bekleniyor. Sensör sayesinde gün ışığında telefonun parlaklık seviyesi ve görünürlük düzeyi otomatik olarak ayarlanabilecek.

Mobil cihazların her geçen gün daha fazla sağlık ve fitness odaklı içeriklere yer verilmesi hususunda siz ne düşünüyorsunuz?