Galaxy Note 4'ün teknik özellikleri aklınızı başınızdan alabilir

Samsung'un phablet kategorisindeki temsilcisi Note 4 beklenenden daha fazlasını sunabilir.

Galaxy Note 4'ün teknik özellikleri aklınızı başınızdan alabilir

Samsung geçtiğimiz yıl Berlin'de düzenlenen IFA 2013 fuarında Galaxy Note 3ü tanıtmış ve oldukça beğeni almıştı. Bu boyutta bir telefonun asla ulaşamayacağı düşünülen satış rakamlarını her yeni modeli ile kırmayı başaran Samsung'un ürün gamı içinde belkide en başarılı olduğu telefonu Note 3 olmuştur.

Galaxy Note 4 beklentileri Galaxy S5 sonrasında daha da artmıştı. Kullanıcılar ve teknoloji tutkunları "Çİnlilerin bile yapabildiği" 2K ekranlı bir modeli ve Snapdragon 805'li bir telefonu görmeyi beklerken Samsung geçtiğimiz yılın ekran çözünürlüğü, geçtiğimiz yılın RAM'i ve geçtiğimiz yılın ROM'unu daha da azaltarak kullanıma sunmuştu.

İşte tüm bu sebeplerden dolayı da Galaxy Note 4 ile ilgili beklentiler günden güne artıyordu. Özelliklle Güney Kore'de yayın yapan teknoloji siteleri Samsung'un Galaxy Note 4 ile ilgili çok büyük bir planı olduğunu yazıyordu.

Samsung Galaxy Note 4'te 4K çözünürlüğünde yani 3840 x 2160 piksel bir ekran kullanmayı düşünüyor. Bu ekrana ortalama 5,7 inç bir ekranda ne kadar ihtiyaç var bilinmez ama bu haberin her zaman daha iyisini isteyen kullanıcılar için oldukça iyi bir haber olduğunu düşünmekteyiz.

Galaxy Notye 4'te 64 bit destekli yeni nesil Exynos 6 işlemcisi ile birlkte Snapdragon 805 yonga setininde kullanılabileceği gelen bilgiler arasında. Samsung'un geçtiğimiz günlerde aldığı ekran kapalıykende el yazısını tanıma patentinin bu nesil telefonlarda kullanılmaya başlanacağıda belirtiliyor. 

1397308511_notewrite.jpg

Galaxy Note 4'ün RAM konusunda da bir ilki gerçekleştirerek 4 GB'a ulaşması beklenmekte. Apple'ın yeni nesil iPhone 6'da 1 GB Ram kullanacak olması ve Note 4'ün 4 GB Ramlere ulaşması teknolojik yükümlükten başka birşey olmadığını da burada özellikle belirtmek isteriz. Sürekli artan rakamların son kullanıcı deneyimine bir faydası olmadığını zaten Galaxy Note 3'te görmüştük. 

Samsung'un yeni telefonunda yapması gereken şeylerin zaten mükemmel çalışan S-Pen'i az daha geliştirmek ve TouchWIZ arayüzünü bir an evvel hafifletmesi olacaktır. Peki bu konuda siz değerli okuyucularımızın yorumları nelerdir?