Galaxy Note 5 mobil dünyasının en güçlüsü olacak! İşte özellikler..

Galaxy Note 5'in öne çıkan özellikleri CPU-Z uygulaması sayesinde gün yüzüne çıktı.

Galaxy Note 5 mobil dünyasının en güçlüsü olacak! İşte özellikler..

Mobil dünyasında ilgi son zamanlarda Galaxy Note 5’e kaymış durumda. Samsung’un ağustos ortasında ya da eylül başında açıklayacağı yeni nesil akıllı telefona ilişkin neredeyse her gün yeni haberlerle karşılaşıyoruz. Yayınlanan son görüntü ise Galaxy Note 5’in donanım özelliklerinin büyük bölümünü açıkça ortaya koyuyor.

GSMArena sitesinde yer alan özel haberde, Galaxy Note 5’in donanım özellikleri CPU-Z uygulaması sayesinde gün yüzüne çıkarılıyor. Sistem bilgilerinde Galaxy Note 5’in SM-N920F model numarasına sahip olduğu görülüyor. Bu model Galaxy Note 5’in global sürümü olacak.

Galaxy Note 5’in işlemci birimini beklendiği gibi Exynos 7422 oluşturacak. Söz konusu işlemci Galaxy S6 ve S6 Edge kullanılan 14nm 64-bit Exynos 7420’nin bir miktar geliştirilmiş versiyonu olacak. CPU ve GPU birimlerinde bir miktar frekans hızı artışı yaşanabilir, ancak Exynos 7422 bundan ziyade diğer donanımlarla birlikte bir paket içerisinde sunulacak olmasından ötürü mobil dünyasında bir ilki gerçekleştirecek.

1438024590_gsmarena002.jpg

Exynos 7422 yonga setinin yanı sıra Galaxy Note 5’te kullanılacak RAM, UFS 2.0 teknolojisine sahip dahili depolama ve Shannon LTE modem, ePoP adlı bir çip paketi içerisinde sunulacak. Telefonu oluşturan önemli donanımların bir paket içerisine yerleştirilmesi özellikle pil noktasında Samsung’un elini güçlendirecek. Samsung kasanın altında daha fazla hareket alanı elde ederek Galaxy Note 5’e daha büyük bir yerleştirebilecek.  

Elde edilen ekran görüntüsü Galaxy Note 5’te 4GB RAM kullanılacağını bir kez daha doğruladı. 32GB dahili depolamaya sahip olacak Galaxy Note 5’in büyük olasılıkla 64GB’lik sürümü de olacak. MicroSD kart desteğinin olup olmayacağı hala belirsiz, ancak son gelen haberler Galaxy Note 5’te hafıza kart girişinin olacağı yönünde.

Son olarak; Galaxy Note 5 selefiyle aynı ekran boyutu ve ekran çözünürlüğüne sahip olacak. 5.7 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranın eşlik edeceği telefon kutudan Android 5.1.1’le çıkacak. Samsung ayrıca Galaxy S6’da yer verdiği TouchWiz arayüzünde ufak çaplı dokunuşlar gerçekleştirerek Galaxy Note 5’te aktaracak.