Galaxy Note 7'nin bataryalarını kim test etti?

Galaxy Note 7'nin bataryadan kaynaklanan sorundan dolayı patladığı düşünülüyor. Peki, Galaxy Note 7'nin bataryalarını kim test etti? Bütün suç Samsung'da mı?

Galaxy Note 7'nin bataryalarını kim test etti?

Samsung, Note 7'yi satıştan çekip satılan cihazları da geri çağırmasına rağmen, teknoloji dünyasına her gün yeni bir Note 7 haberi konuk oluyor. Bu sefer ise Galaxy Note 7'nin bataryalarının kim tarafından test edildiği açıklandı. Açıklamalara göre; Samsung'un bu konuda hata yaptığını söyleyebiliriz.

Apple, Sony ve HTC gibi firmalar telefonlarının bataryalarını CTIA onaylı 28 laboratuvardan birine test ettiriyor. Samsung ise CTIA laboratuvarı yerine bataryalarını kendisi test ediyor. Tüm Galaxy serisinde olduğu gibi Galaxy Note 7'nin de bataryalarını kendi test eden Samsung, hiçbir problem olmadığ için cihazları satışa sunmuş.

Ancak ilk seride sorun olması ve cihazların geri çağırılmasından sonra, firma yine CTIA laboratuvarını tercih etmemiş ve yine kendisi test etmiş.

1476696560_note7a.jpg

Bir telefonun bataryadan dolayı patlaması ve sonrasında yine CTIAın tercih edilmemesi çok yanlış bir hamle olmuş. Note 7'nin bataryası IEEE standartlarına her ne kadar uygun olursa olsun yine de CTIAın test etmesi gerektiği düşünülüyor. 

Note 7 patlamalarını hala araştıran Samsung, bakalım ilerleyen günlerde hangi nedenden dolayı telefonun patladığını açıklayacak?