Galaxy Note 7 dayanıklılık testinden geçemedi!

Galaxy Note 7'nin çizilme, yanma, bükülme testleri yapıldı.

Galaxy Note 7 dayanıklılık testinden geçemedi!

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy Note 7'nin dayanıklılık testi yapıldı. YouTube'un ünlü kanalı olan JerryRigEverything'in yaptığı dayanıklılık videosunda akıllı telefon çizildi, yakıldı ve büküldü. Testlerin her birinin sonucunu ayrı olarak değerlendirdik ve sizler için çevirisini yaptık.

Çizilme testi

1471685925_gsmarena001.jpg

Akıllı telefonun ekranının, tuşlarının, kaplamasının, kamerasının ve flash'ının çizildiği bu test, Galaxy Note 7 için iyi sonuçlanmadı. Gorilla Glass 5 tarafından korunan ekran, Jerry'nin de gösterdiği gibi 3. seviye bıçakta çizilmeye başladı. Akıllı telefonların birçoğu 6. seviyeye kadar dayanabiliyordu.

Telefonun plastik arka kamerası ve flash'ı da aynı şekilde test edildi. Kamera çizilmedi ancak flash için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Telefonun metal kenar kaplamaları ve Home tuşu da bıçaktan nasibini aldı. Metal kaplama, çizilmesine rağmen oldukça iyi dayandı ancak test, Home tuşu için daha kötü sonuçlandı. Tuşu çizmek, altında bulunan parmak okuyucu sensörün de bozulmasına neden oldu.

Yanma testi

1471685937_ahsah.jpg

Galaxy Note 7'nin ekranı, ateşte 7-8 saniye durduktan sonra beyazlaşmaya başlıyor. Bu, piksellerin işlevini yitirdiği anlamına geliyor. Jerry, bu testte çok uzun süre dayanabilen telefonlar görmüş ancak akıllı telefonun ekranının ateşten etkilenmesi, dikkate almanız gereken testlerden birisi değil.

Bükülme testi

1471685949_kjsdhsa.jpg

Çoğu kişi Galaxy Note 7'nin kıvrımlı kenarları yüzünden kırılgan olduğunu düşünüyor fakat akıllı telefon oldukça sağlam. Gorilla Glass 5'in dayanıklılığı bükülme testini etkiliyor ve telefon bu testten tam not almayı başarıyor.