Galaxy Note 7'nin telefon özellikleri devredışı bırakılıyor!

Samsung, Galaxy Note 7'nin ağını kesmek için kolları bir kez daha sıvadı. Galaxy Note 7 sahipleri artık hat üzerinden görüşme yapamayacak ve hücresel veri ile internete giremeyecek!

Galaxy Note 7'nin telefon özellikleri devredışı bırakılıyor!

Samsung, geçtiğimiz aylarda resmi olarak tüm Galaxy Note 7 telefonlarını geri çağırmıştı. Ancak bazı kullanıcılar Galaxy Note 7'lerini geri iade etmemişti. Note 7'lerini iade etmeyenler için ise Samsung, patlama olasılığını azaltmak için zorunlu yüklenen güncelleme yayınlamış ve şarjın %60 seviyesinin üzerinde dolmasını engellemişti.

Buna rağmen hala Galaxy Note 7'lerini iade etmeyenler için ise Yeni Zelanda'daki operatörler Galaxy Note 7'nin GSM şebekesini kesmişti. Yeni Zelanda'da uzun bir süredir Note 7 ile hat üzerinden görüşme yapmak ve hücresel veri ile internete girme özelliği kullanılmıyordu.

Tüm telefon özellikleri kısıtlanan Note 7 için bir darbe de Avustralya'dan geldi. Avustralya'daki operatör servisleri de Yeni Zelanda'daki gibi bir yol izleyeceğini açıkladı.

Bu açıklamanın ardından ise dünya çapında operatörlerin Note 7'nin GSM hizmetlerini engelleyeceği gündeme geldi. Eğer Note 7 sahibiyseniz bir an önce Samsung ile iletişime geçip iade almanızı öneririz. Aksi takdirde ilerleyen aylarda Note 7'yi telefon yerine sadece multimedya cihazı gibi kullanabilirsiniz...

1480587864_spiralbinder-2016-4448-015.jpg