Galaxy Note 7 öldü! Samsung resmen açıkladı!

Samsung Galaxy Note 7 artık yok! Samsung yaptığı açıklama ile Galaxy Note 7 üretimini tamamen durdurduğunu resmen duyurdu.

Galaxy Note 7 öldü!  Samsung resmen açıkladı!

Dün yayınladığımız bir haberde, Samsung’un iş ortaklarından sızdırılan bilgilere göre Galaxy Note 7’nin üretiminin geçici olarak durdurulduğunu duyurmuştuk. Şimdi de Samsung resmi bir açıklama yaparak, Galaxy Note 7 üretimini kalıcı olarak durdurduğunu açıkladı.

Galaxy Note 7 artık üretilmeyecek!

Samsung yaptığı açıklamada, “Bizim en önemli önceliğimiz müşterilerin güvenliğidir. Bu nedenle Galaxy Note 7 üretimini durdurmaya karar verdik” dedi. Bu durdurma işlemi sözde güvenli yenilenmiş telefonlar için de geçerli.

Samsung Galaxy Note 7 ağustos ayında satışa sunulduğunda büyük bir başlangıç yapmıştı ancak sonu hayal kırıklığı oldu. Samsung, Galaxy Note 7 patlama sorunları nedeniyle değiştirme programı düzenleyerek kullanıcılara güvenli olarak belirttiği yeni versiyonlarını sunmaya başlamıştı. Ancak ikinci bir fiyasko yaşandı ve güvenli denilen yeni Galaxy Note 7’lerde patlamaya başladı.

1476079532_104004796-gettyimages-612798428.530x298.jpg

En son yine güvenli olarak belirtilmiş Galaxy Note 7 uçakta patlamış ve Federal Havacılık İdaresi’nin uçaklara alınan Galaxy Note 7’lerin tehlikeli olabileceği konusundaki uyarıları haklı çıkmıştı. Yeni gelen bilgilere göre Galaxy Note 7’nin güvenli olarak belirtilmiş başka bir modeli daha patladı. Ancak kötü olan şey ise Samsung’un bu durumu örtbas etmeye çalıştığı iddiaları oldu.

Samsung, geçtiğimiz hafta içerisinde beş adet yenilenmiş Galaxy Note 7 patlamsı haberinden sonra pes etti ve Galaxy Note 7 üretimini tamamen durdurdu.