Galaxy Note 8, bu özelliği ile iPhone 7'yi sollayacak

Samsung Galaxy Note 8'in çift kamerasındaki bu özellik, iPhone 7'de olanı sollayacak.

Galaxy Note 8, bu özelliği ile iPhone 7'yi sollayacak

Samsung'un yeni Galaxy Note 8 akıllı telefonu, iPhone 7 Plus'daki benzer bir çift kamera sistemine sahip olacak ancak, Samsung bu yaklaşımı Apple’a göre bir adım daha ilerletiyor.

Tanınmış KGI analisti Ming-Chi Guo, Note 8’de gerçekten kamera kurulumunun yer alacağını ancak, Apple’ın aksine Samsung‘un optik zoom özelliğinin daha iyi olacağını söyledi. Bu, Note 8'in 3x optik zoom ile gelme şansının yüksek olması anlamına geliyor. Apple tarafından daha büyük iPhone 7'de sunulan 2x'e göre iyi bir gelişme.

Note 8, 13 megapikselli geniş açılı bir kamera ve 3x optik zumlu 12 megapiksellik bir telefoto lensi ile gelecek ve analist de bir optik görüntü sabitleme sisteminin sunulacağını söylüyor. Yeni cihaz 23 Ağustos'ta New York'ta açıklanacak ve konuyla alakalı kişiler, üst modelin yaklaşık 900 $ fiyatıyla satılabileceğini belirttiler.

Arkada parmak izi sensörü

Samsung, Note 8'de 6.3 inç çerçevesiz ekran kullanacak ve şirketin parmak izi algılayıcısını ekrana yerleştireceği söylentilerinin aksine, Galaxy S8'de olduğu gibi aynı yaklaşımı benimseyip arka kameranın yanına konumlandıracak.

Sızıntılar, çift kamera kurulumundan dolayı, parmak izi algılayıcının ekranın sağ kenarına biraz daha yakın bir yere taşınacağını gösterdi. Bu sayede, özellikle bir elle tutarken telefona ulaşmak biraz daha kolay olacaktır.

Cupertino'nun kendi Touch ID parmak izi sensörü için de yeni bir konuma baktığı Apple'ın da aynı mücadeleye sahip olduğu görülüyor. Şirketin Eylül ayında iPhone 8'i piyasaya sürmesi öncesinde, Touch ID’i ekrana entegre edip etmeyeceği hala belli değil.