Galaxy Note 8'in pili neden Note 7'den daha küçük?

Samsung yöneticisi, Galaxy Note 8'in neden Note 7'deki pilinden daha küçük bir pil olduğunu açıkadı.

Galaxy Note 8'in pili neden Note 7'den daha küçük?

Samsung Galaxy Note 8, geçtiğimiz hafta tanıtılmasından sonra iyi karşılansa da, telefonun potansiyel alıcılarından endişe duyan bir kısım var. Bunun nedeni ise telefonun pili.

Geçen yıl Samsung Galaxy Note 7, Galaxy Note 8 ile birlikte gelen 3300mAh pile göre 3500mAh ile daha büyük bir pile sahipti. Galaxy Note 7'de kullanılan pillerle ilgili sorunların, iki kez çağrılmasına neden olan patlamalara neden olduğunu düşünürsek, Samsung'un yeni modeli için daha düşük kapasiteli bir pil kullanması normal bir yanıt gibi görünüyor. Ancak Samsung'un bunu yapmasının nedeni bu değildi.

Kısa süre önce yayınlanan bir röportajda Samsung'un en üst düzey mobil yöneticisi Koh Dong-jin, Samsung'un Galaxy Note 8 pilinin kapasitesini "elinden geldiği kadar azalttığını" söyledi. Koh bunu söyleyerek eğlenceli olmaya çalışmıyordu.

Galaxy Note 8 modellerine güç veren yonga seti Snapdragon 835 ve Exynos 8995 10nm prosesi kullanılarak üretildi. Bu, her iki çip modelinin de % 30 daha fazla enerji verimli olmasını sağlıyor. Ayrıca Samsung, daha az güç tüketen bir pil kullanabilir ve yine de Galaxy Note 8 kullanıcılarına çok iyi bir pil ömrü sunabilir.

Aynı zamanda çift kamera kurulumuna uyması için Samsung’un pil boyutunu küçültmek zorunda kalması olasılığı da var.

1503903389_doh-a.jpg

Verimli bir canavar olarak konumlandırılan bir telefon için, Galaxy Note 8'in kullanıcılara ne tür pil ömrü sağladığını görmek ilginç olacak.

Samsung'un Mobil bölümü başkanı Koh Dong-jin yaptığı açıklamasında, "Pil kapasitesini azaltmamızın bazı nedenleri var. Bunlardan bir tanesi, telefonun güç verimliliğini yüzde 30 oranında artıran 10 nanometre işlemcidir. Kullanıcıların pil kullanımlarını, akıllı telefon kullanım modellerine göre ayarlamalarına izin veriliyor. Genel olarak batarya verimliliğini artırdı. Şimdi batarya güvenliğini garanti edebiliyorum. Telefon iki yıl kullanıldıktan sonra bile batarya kapasitesinin yüzde 95'inden fazlasını koruyor. " dedi.

Koh Dong-jin, Galaxy Note 8'in, satışa sunulan en son Note modeli Samsung Galaxy Note 5'in 11 milyon ünitesinin üstünde olmasını beklediğini söyledi.

Ancak ilginç bir yorumda da, Samsung'un daha fazla Galaxy S8 modelini satmak istediğini ve Galaxy Note 8'in sevkiyatlarının sonuç olarak ayarlanabileceğini ima ettiğini söyledi. Yönetici, Galaxy S8'in satmayı hedeflediği 48 milyon adetlik bir hedefi olduğunu belirtti ve 2017 amiral gemisinin satışlarının, halen devam eden Samsung Galaxy S7 birimlerinden geçen yılın aynı dönemine göre % 15 daha fazla ilerlediğini belirtti.