Galaxy S II Plus için Android 4.2.2 güncellemesi başladı

Samsung, yılın ilk günlerinde resmiyete kavuşturduğu telefonu için kapsamlı bir güncelleme yayınladı.

Galaxy S II Plus için Android 4.2.2 güncellemesi başladı

Samsung cephesinde kimi modeller için Android 4.2.2 güncellemesinde belirsizlik yaşanırken, Galaxy S II Plus için güncellemenin Almanya’da resmi olarak başladığı haberini alıyoruz. Söz konusu güncelleme ilk aşamada amiral gemi modelleri için beklenirken, Samsung’un CES 2013 etkinliğinde resmiyete kavuşturduğu Galaxy S II Plus modeli için güncellemeyi başlatması sürpriz olarak değerlendirilebilir.

OTA ve Kies üzerinde dağıtımı sağlanan güncelleme, TouchWiz Nature arabiminde Galaxy S4’te yer alan sürüm kadar olmasa da, görsel anlamında yenilikler sunuyor. İlk alt bölümde yer alan görselden de anlaşıldığı üzere Ayarlar menüsü sekmeli bir yapıya bürünüyor. Bunun yanı sıra performans iyileştirmeleri, kilit ekranda widget desteği, Daydram ekran koruyucu, bildirim çubuğundan kısa yollara özel geçiş, daha yumuk geçişler ve telefonun kimi hatalardan arındırılması dikkat çeken yeniliklerin başında geliyor.

1375436345_galaxys2plusandroid4-2-2.jpg

İlk olarak Almanya’da başlayan güncellemenin önümüzdeki süreçte birçok pazara daha sunulması beklenirken, özellikle Galaxy S II ve Galaxy Note kullanıcıları yaşanan gelişme sonrası sabırsız bir beklenti içerisine girecektir.

Kısa süre önce Samsung kaynaklarından elde edilen bilgilerde TouchWiz arayüzünde yaşanan aksaklıkların giderilemediği ve bu sebeple bahsi geçen iki telefon için güncelleme desteğinin resmi olarak kesilmesi gündemde gelmişti. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak donanım anlamında daha geride olan Galaxy S II Plus modeline sunulan güncelleme diğer kullanıcılar için umut ışığı olmuştur. Konuya ilişkin gelişmeler yaşandıkça aktarmaya devam edeceğiz.