Galaxy S3 ve Note 2 güncellemelerinde son durum!

İşte Samsung'un merakla beklenen Android güncellemeleri!

Galaxy S3 ve Note 2 güncellemelerinde son durum!

Android ekosisteminin en büyük olumsuzluklarından birisidir güncelleme. Tüm dünyada milyonlarca aktif kullanıcısı olan Android severlerin hemen hemen büyük çoğunluğu güncelleme sıkıntı çekmekte. Dünyanın en iyi mobil cihazlarını üreten dev firmalar bu sıkıntının temel kaynağını oluşturuyor aslında.

1374667907_ass.jpg

Özellikle son yıllarda dünyada akıllı telefon pazarının büyük çoğunluğunu elinde tutan Samsung, güncellemeler konusunda oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Çıkardığı Android'li model sayısının 100'ü geçtiğini bildiğimiz Kore'li üretici, güncellemeler konusunda çıkardığı telefonların hızına ne yazık ki yetişemiyor. 

1374667628_jb43.jpg

Bu noktada arada sıkışıp kalan, geçen senenin en değerli telefonlarından Note 2 ve Galaxy S3 geliyor hemen akıllara. İki eski amiral gemi mevcut güncellemeleri alamamış, şuan üzerinde barındırdığı 4.2.1 ve bir kaç performans güncellemesiyle kullanıcılarına hizmet veriyor.

1374668434_311815-1.jpg

Bir türlü beklenen kararlılığa ulaşamayan Note 2 ve Galaxy S3 için geçtiğimiz haftalarda 4.2.2 ROM'ları sızdırılmış, internet üzerinden paylaşılan ROM'lar telefonlara yüklenmişti. Kullanıcıların ROM üzerindeki ortak kanısı sıkıntılarla doluydu. 

Samsung'dan ufak da olsa fısıltı bekleyen milyonlarca kullanıcının bekleyişine internette yer alan bu söylentiler son verdi. Özellikle son günlerde iyice sükse yaratan o haber; Galaxy Note 2 ve Galaxy S3 için 4.2.2 güncellemesinin pas geçileceği, onun yerine direk olarak Android Jelly Bean 4.3 geleceği haberiydi. Mevcut şartlar ve durum göz önüne alındığında oldukça muhtemel gelen bu haber henüz kesinleşmemiş olsa da gerçekleşme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 

1374667951_android-5.0-key-lime-gecikecek-weptech.jpg

Yine iddiaların devamına baktığımızda, geçtiğimiz aylarda Android 4.2.2 üzerinde çalışmalara başlayan Samsung, Jelly Bean 4.3 için düğmeye bastı. 4.2.2 çalışmalarını rafa kaldırdığı iddia edilen Kore'li dev üretici, muhtemel Android 5.0 Key Lime Pie öncesi son kararlılık güncellemesini böylece tamamlamış olacak.