Galaxy S4 Active LTE-A resmiyet kazandı

Samsung su geçirmez Galaxy S4'ü Snapdragon 800 ile daha da güçlendirdi.

Galaxy S4 Active LTE-A resmiyet kazandı

Samsung, Galaxy S4 yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Güney Koreli üretici yılın ilk yarısında duyurduğu amiral gemisi modelini Snapdragon 800 işlemciyle güçlendirmişti. Galaxy S4 LTE-A olarak isimlendirilen telefon Güney Kore'nin yanı sıra bazı Avrupa ülkelerinde de satışa sunuldu.

Samsung benzer bir stratejiyi Galaxy S4'ün su geçirmez versiyonu olan Active modelinde de izledi ve telefonu Snapdragon 800 işlemcisiyle güçlendirdi. Snapdragon 800 işlemcili Galaxy S4 Active bir süredir test raporlarında ve sertifika belgelerinde ortaya çıkıyordu. Bu sebeple telefonun kısa süre içerisinde resmiyet kazanması zaten beklenen bir gelişmeydi.

1387354651_s4-active-ko-2.jpg

Galaxy S4 Active LTE-A gücünü 2.26GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli işlemciden alacak. Adreno 320 grafik biriminin yer verildiği telefonun önceki versiyonunda Snapdragon 600 işlemcisine yer verilmişti. Samsung bir önceki nesilde 8MP çözünürlüklü kamera kullanırken, Galaxy S4 Active LTE-A modelinde ise 13MP kamera yer veriyor. IP67 sertifikası sayesinde 3 metreye kadar 30 dakika boyunca suya karşı dayanıklılık sergileyen telefonda ayrıca 5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü LCD ekran, 32GB dahili depolama, microSD kart desteği ve 2.600mAh kapasiteli pil yer alıyor.

Galaxy S4 Active LTE-A'ın önümüzdeki çeyrekte Avrupa pazarına uğraması bekleniyor.