Galaxy S5 Active artık resmi!

Samsung suya ve darbelere karşı dayanıklı yeni telefonu Galaxy S5 Amerika'da lanse edildi.

Galaxy S5 Active artık resmi!

Görüntüleri ve inceleme videosu internete sızan Galaxy S5 Active nihayet resmiyet kazandı. Teknik özelliklerini orijinal Galaxy S5'ten alan Active modelinde tasarımın ise ciddi manada değiştirildiğini görüyoruz. Galaxy S5 Active'de 5.1-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alıyor. Telefonun işlemci biriminde ise 2.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 MSM8974AC bizleri karşılıyor. İşlemci aynı zamanda 578MHz hızında çalışan Adreno 330 grafik yongasını beraberinde getiriyor.

Galaxy S5 Active'in bellek tarafını ise 2GB RAM, 16GB depolama ve 64GB'ye kadar hafıza kart desteği oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl duyurulan Galaxy S4 Active modelinde kamera özelliğini Galaxy S4'ten daha aşağıda tutan Samsung, bu defa farklı bir strateji izleyerek Galaxy S5 ile Galaxy S5 Active'in kamera özelliklerini aynı kılıyor. 16MP çözünürlüklü kameraya yanı zamanda Aqua çekim modu da eklenmiş.

1401429883_gsmarena001-1.jpg

Galaxy S5 Active'in en dikkat çeken özelliği  dayanıklılığı. IP67 sertifikasına sahip telefon 1 metre derinlikte 30 dakikaya kadar su direnci, 810G sertifikası sayesinde ise düşme ve darbelere karşı dayanıklı bir yapı sergiliyor. Metal kaplamanın tercih edildiği telefon 8.9mm kalınlık ve 170 gram ağırlık sunuyor.

Android 4.4.2 KitKat, yeni nesil TouchWiz kullanıcı arayüzü, 2.600mAh kapasiteli pil ve nabız ölçer Galaxy S5 Active modelinde öne çıkan diğer özellikler. Yeşil, gri ve kırmızı renk seçeneklerine sahip akıllı telefon ilk aşamada Amerika'da AT&T operatörü tarafından satışa sunuldu. Telefonu sözleşmeli olarak 200 dolardan ve dilerseniz 715$ peşin ödeyerek satın alabilirsiniz.

Galaxy S5 Active'in kısa süre içerisinde uluslararası arenada boy göstermesi bekleniyor. Alt bölümden telefonun tanıtım videosuna göz atabilirsiniz.