Galaxy S5, metal kasa olmayacak mı?

Samsung’un yeni amiral gemisinin kasası metal mi olacak plastik mi?

Galaxy S5, metal kasa olmayacak mı?

Samsung’un amiral gemilerini yıllardır plastik kasa ile kullanıcılarına sunması eleştirilere neden oluyor. Her yıl şirketin metal kasa bir amiral gemisi ile pazara çıkacağı söylentileri oluyor ancak, Samsung her seferinde yine Galaxy S serisi amiral gemilerinde plastik kasa kullanıyor.

Her zaman olduğu gibi yine Samsung’un bu yıl metal kasa bir akıllı telefonu kullanıcılarına sunacağı haberleri sürekli karşımıza çıkıyor. Hatta bu yıl bu söylentiler her zamankinden daha yoğun ve neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Son yayınlana raporlarda Samsung’un yeni amiral gemisinin metal kasasını Catcher Technology, Ju Teng International ve BYD şirketlerinin üreteceği söyleniyor.

 1387370657_samsung-galaxy-s5-1.jpg

Samsung’un 2014 Şubat ayında Galaxy S5’i tanıtması bekleniyor ancak yeni gelen haberlere göre bu şirketlerin hiç biri henüz Galaxy S5 için metal kasa seri üretimine geçmemiş.

Kaynaklara göre Samsung, hala metal kasa üzerinde karar vermedi. Çünkü şirket yıllardır plastik kasa akıllı telefonlar ile dünyanın en çok akıllı telefon satan şirketi olmayı başardı. Samsung için plastik kasa yerine metal kasa akıllı telefon üretmek gereksiz olabilir. Ayrıca metal kasaya geçiş üretim maliyetini önemli ölçüde arttıracaktır.

Ayrıca kaynaklara göre Samsung, gelecek zamanda maliyeti kurtarmak için akıllı telefonlarında fiberglas plastik veya karbon fiber plastik gibi bileşik malzemeler içeren kasalar kullanabilir.