Galaxy S5 satışları beklentilerin altında kaldı

Galaxy S5 şu ana kadar elde ettiği satışla hayal kırıklığı yarattı.

Galaxy S5 satışları beklentilerin altında kaldı

Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir raporda Samsung’un 2014 yılı tepe modellerinden Galaxy S5’e ait satış bilgisine yer verildi. WSJ’de yer alan rapora göre Samsung’un lokomotif akıllı telefonu Galaxy S5’te işlerin hiç de iyi gitmediğini gösteriyor.

Galaxy S5’in şu an elde ettiği satış Samsung’un ortaya koyduğu hedefin %40 gerisinde kalırken, suya ve toza dayanıklı akıllı telefon halefi Galaxy S4’ün de gerisinde kalarak hayal kırıklığı yarattı.

Galaxy S4 ve Galaxy S5’in ilk üç aylık satış raporunda; Galaxy S4 16 milyon satmayı başarırken, Galaxy S5 4 milyon daha az satarak 12 milyonda kaldı. Galaxy S5 kötü performansını bir sonraki çeyrekte de sürdürürken; altı aylık satış raporunda Galaxy S4’ün Galaxy S5’i ikiye katladığı ifade ediliyor.

Galaxy S5 sadece Amerika’da Galaxy S4’ü geçmeyi başarırken, Çin’de ise satışlar %50 oranında geriledi. Samsung zaten dünyanın en büyük pazarında liderliği geride bıraktığımız aylarda Xiaomi’ye kaptırmıştı.

Akıllı telefon dünyasında rekabetin her geçen gün daha da agresifleşmesi, uzak doğulu üreticilerin fiyat/performans ürünlerle sektörü zorlaması ve Samsung’un mobil ekosistemde sıradanlıktan kurtulup (birbirini takip eden aynı ürünler) fark oluşturacak ürünler sunamaması, Güney Koreli üreticinin satışlarda ciddi kayıplar yaşamasının temel etkenleri olarak gösterilebilir.