Galaxy S5 ve LG G2 Optik Görüntü Sabitleme testi

Yapılan testte LG G2 ve Galaxy S5 video performanslarını ortaya koyuyor.

Galaxy S5 ve LG G2 Optik Görüntü Sabitleme testi

LG'nin geçtiğimiz yıl tanıttığı telefonu G2 oldukça başarılı oldu diyebiliriz. Bu başarı satış rekorları kırmasına sebep olmasada rakiplerinden daha iyi tasarım, daha fazla pil gücü, daha iyi bir ekranı ve daha güçlü bir telefonu rakiplerinden daha ucuza satılabileceğini hepimize gösterdi. 

Android cephesinde fiyatların üst limiti 2499 TL ile HTC One M8'e ait. 2200 TL'ye Galaxy S5 satılırken LG G2 1298 TL'den satılıyor. Kısacası burada tercih tamamen sizlerin fakat 2014 ikinci yarısında Snapdragon 805'in piyasaya sunulmasıyla tüm üreticiler LG G3'e rakip telefonlarını çıkartacaklardır.

LG G2 ile Samsung Galaxy S5'in görüntü sabitle özellikleri karşılaştırılıyor. LG G2'de OIS yani Optik Sabitleme donanımsal olarak yer almakta. LG zamanında bu görüntü sabitlemenin nasıl çalıştığını aşağıdaki videoda oldukça espirili bir şekilde anlatmıştı. Galaxy S%'te ise donanımsal değil yazılımsal olarak bu sistem çalışmakta. Öncelikle OIS'in nsaıl çalıştığı LG gözünden bir izleyelim.

Bu özelliğin Galaxy S5'te olmamasına rağmen yazılımsal olarak Samsung'un mükemmel bvir iş çıkarttığını söyleyebilriz. OIS yazılımında normal çekim alanından daha küçük bir alanı ekrana yansıtan bu yazılım sarsıntının bu şekilde önüne geçmeye çalışmakta. Yapılan kamera testini aşağıdan izleyebilir ve en doğru yorumu kendiniz yapabilirsiniz.