Galaxy S6 ve Galaxy Edge'de sorun çıktı (Video)

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy Edge'de dokunmatik sorunları ortaya çıktı.

Galaxy S6 ve Galaxy Edge'de sorun çıktı (Video)

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge her ne kadar çarpıcı özelliklerle gelmiş olsa da, hiçbir akıllı telefon mükemmel değildir ve bir takım sorunlar yaşanabilir. Koreli yayıncı “Asia Today” Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’in bazı sorunlarını video eşliğinde gösteren oldukça ilginç bir haber yayınladı.

1425383816_20150209-091101.jpg

Görünüşe göre her iki akıllı telefonun özellikle karalama ve el yazısı gibi dokunmatik testlerinde çerçevelere yakın yerlerde sorunlar olduğu anlaşıldı. Telefonlara yapılan TSP Izgara Modu Testi, telefonun dokunmatik ekranının her bölümünün doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmeye yarıyor. Bu teste çevirici uygulaması içinde * # 7353 # arayarak Samsung akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden erişilebilir. Test sırasında Galaxy S6 ve S6 Edge’in ekranının çerçeveye yakın kısımlarının başarısız olduğu görüldü. Bu sonuç biraz daha büyük olan Galaxy S6 ekranında daha somut olarak görülebiliyor. Bu sorun perakende satışları ne kadar etkiler bilemiyoruz ancak Samsung, olası yanlış dokunuşlara karşı önlem olarak da böyle bir yöntem kullanmış olabilir.

Bu durum teorik olarak, ekranın tüm bölgelerinde büyük dokunmatik hassasiyeti gerektiren uygulamalar ve oyunlar için sorunlu hale gelebilir. 

Sonraki sayfalarda Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’in dokunmatik ekran sorununu gösteren görselleri ve videoyu inceleyebilirsiniz.


1425642947_samsung-galaxy-s6-and-s6-edge-touchscreen-issues-1.jpg
1425642960_samsung-galaxy-s6-and-s6-edge-touchscreen-issues.jpg