Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge fiyatı iPhone 6 satışlarını tetikler mi?

Samsung, Apple'ın ekmeğine yağ mı sürüyor?

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge fiyatı iPhone 6 satışlarını tetikler mi?

Samsung ve Apple arasında ki kıyasıya mücadele mahkeme koridorlarından olması gereken yere marketing tarafına nihayet taşındı. Bir dönem sürekli olarak birbirlerine dava açmakla meşgul olan firmalar büyük tazminatlar ödemek durumunda kaldılar.

Son dönemdeyse iki rakip ürünleri, donanımları ve fiyat segmentleri ile konuşulur oldular. Bu zaten hepimizin tercih ettiği bir durum değil mi?

Galaxy S ilk çıktığında yurtdışından getirtmiş ve kullanmaya başlamıştım. O dönemde iPhone 4 ile rakip olan Galaxy S, iPhone 4’ten daha uygun bir fiyata pazara sunulmuştu.

1427556120_maxresdefault.jpg

Google ile ortaklığı o dönemde süren Apple’ın iPhone 4’ü ile ne yapıyorsak Galaxy S ile daha hızlısını yapabiliyor ve “Flash” destekli sitelere tarayıcısından ulaşabiliyorduk. Odönemde HTML desteği Android kullananlara komik geliyordu!

Zaten Android telefonların o dönemde bu denli popüler olmasının en temel sebebi Flash desteği olması değil miydi?

Daha sonra Android ekosistemi yeni güncellemeler ve silikon üreticilerinin de gazıyla bu noktalara geldi. Birçok kişinin evinde olmayan 8 çekirdekli işlemciler artık cep telefonlarımızda var. Hiç oyun oynamayan kişilerin en üst segment grafik birimine sahip telefon taşımaları ironik bir halden normal bir durum halini almaya başladı.

Peki en sonunda ne oldu?

En sonunda telefon üreticileri artan kurların etkisiyle!!! telefonlara büyük zamlar yaptılar. Fiyat avantajıyla öne çıkan Android işletim sistemine sahip telefonlar gün geçtikçe daha da pahalandı. iOS tarafında ise durum dha da içinden çıkılmaz bir hal aldı.

649 dolara Amerika’da satılan telefonlar Avrupa’da 699€’ya ülkemizde ise 2499 TL’ye satılamaya başladılar. Burada şunu belirtmekte fayda görüyoruz; lakin özellikle Amerika’da peşin paraya telefon alan neredeyse yok. Orada kontratla telefonlar alınıyor ama kontratların ülkemizdekiyle yakından uzaktan alakası bulunmuyor.

1427556243_ekran-alintisi.png

Biz kontratla telefon aldığımız için ödüllendirilme yerine; faiz adı altında cezalandırılıyoruz. Telefonlara 2 yıl içinde şunu ödüyoruz.

iPhone 6 16 GB modeli için; 126 TL x 24= 3024 TL yani ekstradan 525 TL faiz ödüyoruz. Peki, GSM Operatörüne 2 yıl fatura ödememizin mükafatı ne?

1427556426_ekran-alintisi.png

GSM Operatörleri, Telefon üreticileri ve Faiz adıyla anılan bermuda şeytan üçgenini bir anlığına unutalım ve dilerseniz konumuza geri dönelim.

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge fiyatı iPhone 6 satışlarını tetikler mi?

Bu soruya cevabımız, Evet  tetikler olacak. Lakin Galaxy S6’nın satış fiyatı 2499 TL, Galaxy S6 Edge’nin fiyatı ise 2999 TL

Peki iPhone 6 ne kadar?

iPhone 6 apple.com.tr’de 2399 TL ile 2499 TL fiyatlarla satılıyor. İnternette ise bazı özel sitelerde 2359 TL’den satıldığına rastlamaktayız.

1427556537_ekran-alintisi.png

Bu fiyatlar dahilinde telefon almak için bekleyen birçok kullanıcının iPhone 6 tarafına kaçabileceğini düşünmekteyiz. Samsung kendi tarafından haklı görünebilir; çünkü daha iyi bir donanımı, daha büyük bir ekranı, daha küçük bir kasaya sığdırdığı için bu fiyatlara telefon satmak istemesi mantıklı ama halen 999 TL’ye 8 GB iPhone 4 satılan bir ülkede Samsung’un fiyat politikası; çok fazla iPhone 6 satılmasına sebep olabilir…

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?