Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge MWC 2015'in yıldızı oldu!

Samsung bu kez turnayı gözünden vurdu!

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge MWC 2015'in yıldızı oldu!

Samsung Electronics, baştan aşağı yenilenen teknolojisiyle mobil deneyimi yeniden tanımlayan akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’in tanıtımını Barselona’ da gerçekleştirdi. Tasarım, ve performansta standartları yeniden belirleyen Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, üstün kaliteli malzemelerle en gelişmiş Samsung teknolojisini kusursuz biçimde harmanlayarak tüketicilere benzersiz bir mobil deneyim sunuyor.

Samsung Electronics Bilgi Teknolojileri ve Mobil İletişim CEO’su ve Başkanı JK Shin yaptığı açıklamada, “ Akıllı telefonlara yeni bir bakış acısı getiren Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge sayesinde Samsung, geleceğin mobil teknolojilerini tüketiciyle buluştururken, küresel mobil teknolojilerin gelişimine yön verecek yeni bir standart ortaya koyuyor” ifadelerine yer verdi. Shin, “Müşterilerimize kulak veriyor, başarılarımız kadar eksiklerimizden de dersler çıkarıyoruz; bu şekilde yeni teknolojilerin ve fikirlerin peşinden koşmaya aralıksız devam ediyoruz. Ortaklarımızın oluşturduğu güçlü ağ, yepyeni servisler ve benzersiz tasarımıyla yeniden yaratılan Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, kullanıcılara akıllı telefon seçeneklerinin vaat edebileceği en üst düzey deneyimi sunuyor” dedi.

 1425334202_s6flatwhiteblueoohh.jpg

Estetik İşlevsellikle Buluşuyor

Metal ve camın kusursuz bir işçilikle buluşmasından doğan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, işlevsel tasarımı güçlü özelliklerle birleştiriyor. Özellikle Galaxy S6 Edge, bir yandan benzersiz ve çarpıcı bir estetiğe sahipken diğer yandan sağlam bir tutuş ve dünyanın ilk çift kenarlı kavisli ekran teknolojisi sayesinde kullanıcıyı içine alan bir görüntü deneyimi sunuyor. Şimdiye kadar geliştirilmiş en sert camdan (Corning® Gorilla Glass® 4) üretilen gövdesi İnci Beyazı, Safir Siyahı, Platin Sarısı, Topaz Mavisi ve Zümrüt Yeşili gibi doğal ışığı yansıtması sayesinde eşsiz bir görsellik sunan farklı mücevher rengi seçenekleriyle piyasaya sunuluyor. Çağının çok ötesindeki bu tasarımın geliştirilebilmesi içinGalaxy S6 ve Galaxy S6 Edge için pazardaki herhangi bir mobil cihazdan tamamen ayrılmasını sağlayan ve daha önce hiç denenmemiş cam işleme teknolojisinin yanı sıra benzersiz kalite kontrol sistemleri kullanıldı. Kullanıcı için gerçek değer yaratan mükemmel cihaz estetiği, kullanım kolaylığını ve işlevselliği zirveye taşıyan yepyeni ve daha sade arayüz ile desteklendi. Daha rafine ve tamamen optimize edilmiş kullanıcı deneyimi, uygulamaları daha da pratik hale getiriyor, özelliklere ve ayarlara kolayca erişebilmeyi sağlıyor.

 1425334214_s6edgewhitegreenoohh.jpg

Hızlı, Parlak Kamera Sayesinde Canlı Görüntüler

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge inanılmaz canlı, parlak ve hızlı görüntüler sunan ön ve arka kameralar ile donatıldı. F1.9 mercekleri, hem ön (5MP) hem de arka (16MP) kameralarda yer alan yüksek çözünürlüklü sensörler, karanlıkta dahi herhangi bir akıllı telefonda elde edilebilecek en yüksek görüntü kalitesini sağlıyor. Ayrıca gercek zamanlı otomatik netleme , zengin ve canlı renk tonlamaları, optik görüntü ve gelişmiş ışık duyarlılığı özellikleri ile mükemmel kamera çözümleri sunuyor. Üstelik yeni Hızlı Başlat özelliği kullanıcıların ana ekran düğmesini çift tıklayarak herhangi bir ekrandan kameraya yalnızca 0,7 saniye* içinde hızlı ve doğrudan erişmelerini sağlıyor. Bu ileri kamera fonksiyonları, kullanıcıların en değerli ve kişisel anlarını kaliteden ödün vermeksizin istedikleri an ölümsüzleştirmelerini mümkün kılıyor.

 1425334255_cs6edgegoldmagazine2p28low29.jpg

Hızlı Şarj ve Kablosuz Sarj Özelliği

WPC ile PMA sertifikalı kablosuz şarj teknolojisine sahip olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, kablosuz şarj özelliğin de sektöre yeni bir standart getiriyor. Cihazlar, WPC ve PMA standartlarını destekleyen piyasadaki herhangi bir kablosuz şarj yastığı ile şarj edilebiliyor. Aynı zamanda son derece hızlı, kablolu şarj özelliği sayesinde Galaxy S5’ten 1,5 kat daha hızlı şarj edilebiliyor ve sadece 10 dakika şarj ettikten sonra yaklaşık 4 saat kullanım süresi sağlıyor.*

Çığır Açan İşlemci Teknolojisi

İnce (6.8 mm/7.0mm edge) ve hafif (138g /132g edge) Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge günümüzün en gelişmiş, en son Samsung çekirdek teknolojisi ile bütünleşmiş şekilde üretildi. Dünyanın ilk 64 bitlik platform üzerinde çalışan 14nm mobil işlemcisi, yeni LPDDR4 bellek sistemi ve UFS 2.0 taşınabilir belleği sayesinde daha düşük enerji tüketimiyle daha yüksek performans ve bellek hızı sağlıyor. Ayrıca dünyanın ilk 1440P/VP9 donanım temelli kodlayıcısı, kullanıcıların yüksek çözünürlüklü videoları daha az pil harcayarak seyretmelerine imkân veriyor. Aynı zamanda 5.1-inch Quad HD Super AMOLED ekran, kullanıcılara 577ppi seviyesinde en yüksek piksel yoğunluğunu sunuyor. Parlaklığı artırılmış ekran ve geliştirilmiş dış mekân görüşü, kullanıcılara kaliteden ödün vermeden mükemmel bir içerik deneyimi sunuyor.

1425334304_s6lifestyle.jpg

Kolay ve Güvenli Mobil Ödeme

Tek bir uygulama olan alternatiflrle karşılaştırıldığında çok daha fazla noktada hizmete sunulacak olan yeni, kullanımı kolay mobil ödeme servisi Samsung Pay, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge cihazlarıyla birlikte bu yılın ikinci yarısında Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sunulacak. Samsung KNOX, parmak izi tarama ve gelişmiş veri şifreleme sistemleriyle korunan Samsung Pay, hem Yakın Alan İletişimi (NFC) hem de Manyetik Güvenli Aktarım (MST) teknolojisiyle uyumlu. Böylece cihaz, satıcıdan ve kart tedarikçisi kurumdan bağımsız olarak çalışabiliyor.

Geliştirilmiş Güvenlik

Galaxy S6 ve Galaxy S6, Edge uçtan uca güvenli mobil platform olarak bilinen KNOX platformunun güncel sürümünün üzerine inşa edildi. Böylelikle potansiyel kötü niyetli saldırılara karşı gerçek zamanlı koruma sağlayacak savunma özellikleri eklendi. İki yeni cihaz da kurumsal uygulamalara anında adapte olabilecek şekilde hazırlandı. Pazarda öncü özellikleri bulunan ve geliştirilen KNOX platformunun tanıtımdan itibaren kullanılabilecek olması, mobil cihaz yönetimini kolaylaştırarak bir adım ileri taşıyor. Ayrıca Cihazımı Bul özelliği kayıp cihazları tespit ediyor ve uzaktan kontrollü ekran Kilidi dahil olmak üzere çeşitli servisler kullanarak kişisel bilgileri koruma altına alıyor. Geliştirilmiş dokunmatik parmak izi tarayıcısı sayesinde hızlı kimlik doğrulama özelliği getiriyor ve şifrelenmiş verileri güvenli bir veri saklama alanına kaydediyor.

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, 10 Nisan 2015 tarihinden itibaren 32/64/128GB bellek alternatifleri ve İnci Beyazı, Safir siyahı, Platin Sarısı, Topaz Mavisi (sadece Galaxy S6) ve Zümrüt Yeşili (sadece Galaxy S6 Edge) renk seçenekleriyle tüm dünyada 20 ülkede aynı anda piyasaya sunulmuş olacak.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge Ürün Özellikleri

 

Galaxy S6

Galaxy S6 Edge

LTE Cat.6 (300/50Mbps)

Ekran

5.1’’ Quad HD(2560x1440) 577ppiSuper AMOLED

5.1’’ Quad HD(2560x1440) 577ppiSuper AMOLED, Dual edge

AP

4 çekirdek 2.1GHz + 4 çekirdek 1.5Ghz, 64-Bit 8 çekirdek uygulama işlemcisi

OS

Android 5.0 (Lollipop)

Kamera

16MP OIS(arka), 5MP (ön)

Video

MP4,M4V,3GP,3G2,WMV,ASF,AVI,FLV,MKV,WEBM, VP9

Ses

Audio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC, OPUS

Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Kamera Özellikleri

hızlı başlatma, izleme AF, gerçek zamanlı HDR (Ön ve Arka), F1.9, düşük ışıkla fotoğraf ve Video çekebilme (Ön ve Arka), , , sanal çekim, ağır çekim, hızlı çekim, Pro Mode, seçmeli odak, aralıklı çekim

Ek Özellikler

Ultra Güç Tasarruf Modu

indirme Güçlendirici

S Health 4.0

Samsung Pay

Smart Manager

Microsoft Apps(2 yıl süreyle OneDrive 115GB, OneNote)

Sound Alive+

Kişiselleştirilmiş Temalar

Quick Connect

özel mod

S Finder, S Voice

Google Mobil Hizmetler

Chrome, Drive, Fotoğraflar, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Haritalar, Play Books, Play Games, , , , Play Store, Voice Search, YouTube

Bağlantı

WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2x2)620MbpsDual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot

Bluetooth®: v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+

USB: USB 2.0

NFC

IR Remote

Sensör

hareket sensörü, Işık sensörü, jiroskop, hareket sensörü, Pusula, Barometre, Parmak İzi tarayıcı, Hall sensör, kalp ritmi ölçer

Bellek

RAM: 3GB, LPDDR4

Dahili Bellek: 32/64/128GB, UFS 2.0

Kablosuz Şarj

WPC1.1(4.6W Output) ve PMA 1.0(4.2W) uyumlu

Boyutlar

143.4 x 70.5 x 6.8mm, 138g

142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g

Pil

2,550mAh

2,600mAh