Galaxy S6'nın özellikleri bir kez daha göründü

Galaxy S6 cephesinden sızıntılar devam ediyor.

Galaxy S6'nın özellikleri bir kez daha göründü

Kısa süre önce bazı teknik özellikleri AnTuTu kriter testinde beliren Galaxy S6 cephesinden yeni haberler var. Galaxy S6'nın (SM-G925F kod numaralı) özellikleri AnTuTu Benchmark testinde  bir kez daha ortaya çıktı. 

Samsung Galaxy S6’da Quad HD çözünürlüklü ekrana yer verileceği neredeyse kesinleşirken, ekran boyutu noktasında ise belirsizlik devam ediyor. İlk gelen bilgiler telefonun 5.2-inç, son yaşanan gelişmeler ise 5.5-inçlik ekranı işaret ediyor.

1418209250_samsunggalaxys6antutu.png

Android 5.0'la çalışacak Galaxy S6’da 64-bit destekli bir işlemciye yer verilecek. Mali-T760 GPU’nun yer aldığı telefonda Exynos 7420 işlemci kullanılacak. 20nm fabrikasyon sürecinde üretim gösteren işlemci 4+4 şeklinde kümeleniyor. Galaxy S6’nın 4G LTE sürümünde ise yine 64-bit uyumlu sekiz çekirdekli Snapdragon 810’un kullanılması bekleniyor.

Ekran konusunda yaşanan belirsizliğin kamera tarafında da yaşandığını görüyoruz. Bir önceki sızıntıda Sony üretimi 20MP olarak listelenen kamera özelliği bu defa 16MP şeklinde karşımıza çıkıyor.

Şubat ayında gerçekleşecek MWC etkinliğinde tanıtılması beklenen Galaxy S6’nın tanıtım tarihine kadar gündemde kalacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.