Galaxy S7, Xperia Z5'e rakip olacak

Samsung Galaxy S7'nin pil süresini gösteren ekran görüntüleri yayınlandı.

Galaxy S7, Xperia Z5'e rakip olacak

Samsung Galaxy S7’nin tanıtılmasına sayılı günler kala telefona ilişkin sızıntılarda artış yaşanmaya başladı. Bu defa Galaxy S7’nin pil süresini gözler önüne seren yeni görüntüler yayınlandı. Görüntüleri konuşmaya başlamadan önce dilerseniz Galaxy S7’de yer alacak pilden birkaç cümleyle söz edilim. 

Samsung son dönemde işlemci, arayüz ve diğer donanım bileşenlerinde gerçekleştirdiği optimizasyonlarla pil süresini artırdığını gördük. Galaxy S6 daha küçük piline rağmen Galaxy S5’ten daha iyi bir pil verimliliği sundu. Galaxy S7’de ise benzer optimizasyonlar devam edecek ve dahi iyi bir pil süresi göreceğiz, zira Galaxy S7’nin pili büyük olasılıkla 3.000 mAh (Galaxy S6 2550 mAh) kapasiteli olacak.

               1454588909_1.jpg1454588915_2.jpg

Rusya’nın önde gelen teknoloji editörlerinden Eldar Murtazin görünüşe bakılırsa Galaxy S7’yi test edenler arasında yer alıyor. Ünlü Rus editör geçtiğimiz günlerde Galaxy S7’nin tam parlaklıkta 17 saat video oynattığını bildirmişti. Murtazin bu defa Galaxy S7’nin pil süresini gösteren yeni ekran görüntüleri yayınladı.

1454589577_1.jpg

Ekran görüntülerine göre Galaxy S7’nin pili tam dolumdan %3 seviyesine iki günlük kullanım sonunda ulaşmış. Bu esnada telefon 3G’de ve ekran parlaklığı %75’te sabit tutulmuş. İki günlük kullanım süresi boyunca telefonun ekranı 4 saat 32 dakika açık kalmış.

Yazılım ve donanım tarafında yapılan optimizasyonlar ve artırılan pil kapasitesi Galaxy S7’yi görünüşe bakılırsa pil süresi itibariyle Android ekosisteminin en iyileri olan Xperia Z5 ve diğer Xperia Z serisi telefonlara ciddi bir rakip yapacak.