Galaxy S7'nin Yonga Seti Qualcomm'dan!

Galaxy S7'nin Yonga Seti Qualcomm'dan! Detaylar haberimizde...

Galaxy S7'nin Yonga Seti Qualcomm'dan!

Galaxy serisi ile büyük bir başarı yakalayan Samsung, bu serinin yeni telefonu olacak olan Galaxy S7'nin yonga seti konusunda ne yapacağına akarar vermiş durumda.

Bir önceki amiral gemisi olan Galaxy S6'da Snapdragon 810'daki ısınma sorunları nedeniyle kendi üretimi bir yonga seti olan Exynos 7420'yi kullanan Samsung, yeni telefonu için Snapdragon 820'yi test etmeye başlamıştı. Bu nedenle uzun süredir Samsung'un  Exynos 8890 ve Snapdragon 820 arasında yapacağı tercih büyük merak konusu olmuştu. Samsung ise tercihini yapmış durumda.

Bugün edindiğimiz bilgiye göre Samsung'un Qualcomm'la Snapdragon 820 için anlaştı. Bu bağlamda büyük bir süpriz olmazsa Samsung S7'nin ana modelinde Snapdragon 820 kullanacak. Tabii bu telefonun Exynos yonga seti ile gelen farklı varyasyonlarını görmek de mümkün olabilir.

Samsung'un S6'da yakaladığı performansa bakacak olursak bana göre Snapdragon bir işlemci kullanmasına gerek yoktu. Samsung, Exynos yonga seti ile yoluna devam etseydi kendisinin de gerçekten iyi yonga setleri üretebildiğini ve başka şirketlere ihtiyaç duymadığı mesajını piyasaya verebilirdi. Hatta Qualcomm gibi büyük bir tedarikçi konumuna da gelebilirdi. 

Peki sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlar kısmında bekliyoruz...