Galaxy S8 kırmızı ekran güncellemesi başladı

Samsung, söz verdiği gibi Galaxy S8 kırmızı ekran sorunu için güncelleme yayınlamaya başladı.

Galaxy S8 kırmızı ekran güncellemesi başladı

Samsung'un yeni amiral gemileri Galaxy S8 ve Galaxy S8+ piyasaya sürülür sürülmez  "kırmızı renk sorunu" nedeniyle gündeme oturdu. Sebebi bilinmiyor ancak Samsung, bir yazılım güncellemesi aracılığıyla sorunu çözeceğini açıkladı.

Güney Koreli şirket, bunun ciddi bir sorun olmadığını ve seçenekler menüsünden panelin rengini ayarlayarak telefonlarının ekranını kırmızıya çevirmekten kaçınabileceğini iddia ediyor. 

Bugün Kore'de kullanıcılar Galaxy S8 ve S8+ telefonlarının sırasıyla G950NKSU1AQDG ve G950NKSU1AQDG yapı numaraları ile yeni bir yazılım güncellemesi almaya başladığını fark ettiler. 

1493098560_red-tint-s8.jpg


Yeni güncelleme, kullanıcıların "tam ekran renk dengesi"ni ayarlamalarına olanak tanıyan, Uyarlamalı Ekran modu adında yepyeni bir ayar seçeneği ekledi. Yeni ayar, kırmızı renk sorununun Galaxy S8 ve S8+ akıllı telefonlarını etkilemesini önlemek için. Üstelik Samsung, Ekran Modu menüsüne Screen Edge Color Balance (Ekran Kenarında Renk Dengesi) denen ek bir seçeneği de ekledi. Bu da tam olarak kullanıcıların panel kenarlarında renk ayarlamasına olanak tanıyor.